Valg 2021

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

TemaValg 2021

Foto: Shutterstock/NTB

Valg 2021

Bli med på laget for et mer rettferdig Norge! Din stemme teller. Valgdagen er 13. september. Husk at du kan forhåndsstemme fra 10. august til og med 10. september. Godt valg!

Den 13. september er det stortingsvalg i Norge. Da kan du være med og bestemme hvilken retning Norge skal ta de neste fire årene. Skal vi ha mer fellesskap og en mer rettferdig fordeling av godene? Eller skal nye skattekutt til de aller rikeste skape økende forskjeller mellom oss? 

Gjennom åtte år har Norge hatt en høyreregjering som har økt forskjellene mellom folk. De som har mest fra før har fått mest, de som hadde minst i utgangspunktet har fått det enda trangere. For ett år siden spurte LO våre nesten én million medlemmer hvilke tiltak de mente var viktigst for å redusere økonomisk ulikhet.

Medlemmenes svar, sammen med LOs vedtatte politikk, dannet grunnlaget for at vi våren 2021 sendte 54 spørsmål til alle de politiske partiene på Stortinget. Samtlige partier, unntatt Fremskrittspartiet, svarte på hva de mente om LO-medlemmenes krav. Du kan finne partienes svar i sin helhet på LOs nettsider.

For å gjøre det enklere for fagorganiserte å orientere seg foran stortingsvalget har LO plukket ut 17 spørsmål som tydeliggjør forskjellen mellom partiene. Disse er tatt med i en egen brosjyre som sendes ut blant medlemmene og andre.

Du kan lese brosjyren digitalt her.

Temaer vi jobber med mot valget