Heltid

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Maskot / Maskot / NTB

Heltid gir deg en trygg og forutsigbar hverdag

En jobb å gå til og en lønn å leve av. Det er en forutsetning for å kunne bestemme over eget liv. Da må alle ha muligheten til å jobbe full stilling

Valg 2021

 

Det er ikke tilfeldig hvem som jobber deltid. Deltidsarbeid er mye mer utbredt i typiske kvinneyrker enn i mannsyrker: I helsevesenet, i eldreomsorgen, i varehandelen og innen renhold er det vanlig at de ansatte jobber mindre enn hundre prosent, eller at de må jakte små prosentstillinger og ekstravakter for å få til en full stilling.

På den måten bruker man kvinners innsats som reservearbeidskraft. Mens det for de fleste er en selvfølge at en mann må ha full jobb for å brødfø familien, er det liksom i orden at kvinner må klare seg med en 40, 60 eller 80 prosent stilling. Det er ikke greit!

Selvsagt er det sånn at enkelte kvinner – eller menn – har behov for å jobbe redusert i deler av livet. Det har man faktisk krav på etter arbeidsmiljøloven. Men for alle andre må full stilling være en selvfølge.

En forutsigbar hverdag

Å jobbe i en hel stilling, betyr forutsigbarhet. Du vet hva du får i lønn hver måned. Du får mest sannsynlig boliglån når du trenger det. Du får som regel høyere lønn. Men viktigst for mange: du slipper å jakte på vakter. Du slipper å reise fra fotballkampen til dattera di, for å ta en vakt som er blitt ledig. Du vet at du har penger til faste utgifter og mat på bordet, hver måned.

Bli med på laget for et mer rettferdig Norge. Nå er det arbeidsfolks tur.