Kongressen 2022 - Artikkelliste

LO-kongressen: De unge stemmene er viktig

Cecilie Therese Lund er førstereis på LO-kongressen, Ikke bare representerer hun region Møre og Romsdal, hun sitter også i en av redaksjonskomiteene og finner samtidig tid til studiearbeid innimellom diskusjonene i salen.

400 000 kroner til ukrainere på flukt

Ukrainsk fagbevegelse bygger opp under demokratiet og hjelper ukrainere på flukt i eget land. – Derfor er det en stor glede å overrekke 400 000 til dette arbeidet, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

LOs litteraturpris til bok om arbeiderfattigdom og transbarn

Gulraiz Sharif får litteraturprisen for boka «Hør her’a». - En morsom, varm, og velskreven norskpakistansk oppvekstroman som vi håper flere vil lese ved å gi denne boka, sier LO-sekretær Kristin Sæther.

Dette er LOs nyvalgte ledelse

Dette er de åtte tillitsvalgte, med Peggy Hessen Følsvik i spissen, som skal styre LO de neste tre årene.

Jonas vil styrke samarbeidet med LO

Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre vil styrke det fagligpolitiske samarbeidet med LO, og gjøre arbeidslivet enda tryggere.

Vil du vinne en plakat?

Ta et bilde av plakaten du liker best og del på sosiale medier med #lokongress ! Bildet kan være av en fysisk plakat eller et skjermbilde.

Kampsaker i kø fra kongressen

LO-leder Peggy Hessen Følsvik hadde kravlista klar til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han deltok på LO-kongressen onsdag.

Demokratiet truet av høyreekstreme

LOs internasjonale kongress-gjester besøkte Utøya tirsdag. En brutal påminnelse om at demokratiet flere steder i verden er under press. – Det var virkelig hardt å gå i land på denne vakre øya med en så smertefull historie, forteller Jesús Gallego García.

LO når millionen

Langt flere service-ansatte, studenter og lærlinger har meldt seg inn i LO-familien. - Nå er spørsmålet ikke lenger hvis, men når vi når millionen, sier LO-sekretær Terje O. Olsson. LO har stort fokus på å øke sin organisasjonsgrad. Gjennom både velkjente og nye tiltak har LO og forbundene jobbet med å øke sin bredde og tilslutning blant arbeidstakere, studenter og lærlinger.

Tre kvinner vant LOs likestillingspris

På LO-kongressens andre dag ble prisvinnerne hedret fra scenen, for å ha brukt sine egne erfaringer til å rette søkelyset mot likestillingshindringer i norsk samfunns- og næringsliv.

Dragshow på LO-kongressen

Drag-linja på Arbeiderbevegelsens folkehøgskole holdt et forrykende show fra scenen på LO-kongressen tirsdag.

Gode fellesskapsløsninger er nøkkelen

Et sterkere fellesskap og en sterk og rettferdig velferdsstat bidrar til like livssjanser for alle. Det var hovedbudskapet da LOs handlingsprogram ble lagt fram på kongressens andre dag.

Fullstappet med deltakere som ønsket å få et glimt av filmen Sulis

Etter programslutt av første dag på kongressen var alle delegater og gjester invitert til Kulturhuset for en samtale om filmatiseringen av Sulis

LO til kamp mot økende ulikhet

LO-leder Peggy Hessen Følsvik maner til kamp mot økende ulikhet i sin åpningstale til den første LO-kongressen på fem år.

LOs hederspris til Martin Kolberg

Martin Kolberg fikk LOs hederspris under åpningen av LO-kongressen i dag.

Plakaten i arbeiderbevegelsens tjeneste

Symbolbruk før og nå

LOs plakatutstilling 2022

Hvordan skal fagbevegelsens plakater se ut i vår tid? Vi har invitert et utvalg dyktige illustratører til å lage sin plakat.

Invitasjon til LOs 35. ordinære kongress 30. mai–3. juni 2022

Journalister, kommentatorer og redaktører inviteres herved til å følge LOs 35. ordinære kongress 30. mai–3. juni