Trond Isaksen/LO

400 000 kroner til ukrainere på flukt

Ukrainsk fagbevegelse bygger opp under demokratiet og hjelper ukrainere på flukt i eget land. – Derfor er det en stor glede å overrekke 400 000 til dette arbeidet, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Det var et følelsesladet på scenen på LO-kongressen da Hessen Følsik møtte ukrainske fagbevegelse. Yevgen Drapiatyi, Roman Datsko og Igor Kopaph var gjester på LO-kongressen, og holdt sterke innlegg om krigens konsekvenser.  
Det som skjer i Ukraina berører oss alle. Lidelsene er enorme, sa Peggy Hessen Følsvik.  
Den ukrainske fagbevegelsen, the Federation of Trade Unions of Ukraine (FPU) har tidligere i år fått 100 000 kroner fra LO. 

Penger de har brukt for å åpne sine bygg og lokaler for å huse og hjelpe internt fordrevne som har måttet flykte fra russiske angrep.   

LO bevilger nå ytterligere 400 000 kroner til dette arbeidet, samt penger LO-kongressen har samlet inn under kongressen. 

Dette er penger vi vet vil bli brukt for å hjelpe ukrainere på flukt, sier Hessen Følsvik. 

Krigen er en smertelig påminnelse om hvor skjørt demokratiet er i møte med autoritære krefter. Den frie fagbevegelsen er en demokratibyggende kraft, og det er også derfor LO støtter fagbevegelse i andre land.   

I dag ble det også kjent at LO-forbundet Industri Energi sammen med gjødselprodusenten Yara går sammen om å sikre matproduksjon i Ukraina

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

E-post: presse@lo.no