Jobbhåndboka-2024

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

For deg som er ung og ny i arbeidslivet!

LOs jobbhåndbok gir deg oversikt over regler og rettigheter du bør vite om før du skriver under på kontrakten, går inn i lønnssamtalen eller møter på andre utfordringer på jobb. I tillegg til at du får med deg noen gode tips på veien.

Følg oss på Instagram

Vi legger hele tiden tips, råd og informasjon om arbeidslivet på @sommerpatruljen

Ny sommerjobb? Her er 10 rettigheter du har krav på

Enten du er helt ny, eller allerede har noen år med sommerjobbing bak deg, er det noen ting du bør vite om før arbeidsstart. Her får du en oversikt over hvilke rettigheter du har i sommerjobben.

Vanskelige ord: Dette er jobbordene du bør kjenne til

Nettopp begynt å jobbe og synes det brukes mange vanskelige ord? Vi har samlet noen typiske ord og uttrykk du burde kunne når du skal ut i arbeidslivet.

Jobbhåndboka - alt om rettigheter på jobb

Vi har laget en jobbhåndbok der vi har samlet noen av de viktigste tingene om rettigheter på jobb. Et lite oppslagsverk for deg som er ung og ny i arbeidslivet. Med LOs jobbhåndbok i ryggen vet du litt mer.

Dette bør du vite om feriepenger

En viktig del av arbeidslivet i Norge er den lovfestede rettigheten til feriepenger. Her forklarer vi viktige detaljer som hjelper deg å planlegge økonomien så du kan få en bekymringsfri ferie.

Sommerpatruljen

LOs sommerpatrulje reiser rundt i hele Norge om sommeren for å passe på unges rettigheter i arbeidslivet. Dette gjør vi fordi mange unge ikke kjenner sine rettigheter i arbeidslivet, og fordi noen arbeidsgivere tror at ungdom er lettere å lure og utnytte.

Lurer du på noe? Ring oss på 416 16 666 eller send en e-post til sommerpatruljen@lo.no.