Permittering og arbeidsledighet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av en kvinne som sitter i vinduskarmen
PERMITTERT: Du kan bli permittert hvis det ikke er nok arbeidsoppgaver der du jobber.

Permittering og arbeidsledighet

Hva gjør du hvis du mister jobben?

På jobben

Permitteringer

Du kan bli permittert hvis det ikke er nok arbeidsoppgaver der du jobber. Permitteringen skal varsles 14 dager før den trer i kraft. Arbeidsgiveren din har plikt til å betale lønn disse 14 dagene, uansett om du jobber eller ikke i den perioden, samt minst fem dager etter permitteringen. Permitterte arbeidstakere som senere sies opp har krav på lønn i oppsigelsestida.

Hva er permittering?

Ved permittering blir du tvunget til å ta fri fra jobb, og arbeidsgiveren din trenger ikke å betale lønn. Permitteringen skal kun være midlertidig, og kan variere mellom å være hel og delvis, altså at du jobber litt mindre i perioden.

Arbeidsledighet

Du har rett til arbeidsledighetstrygd hvis du står uten jobb, har opptjent rett til dagpenger og registrerer deg som arbeidsledig. Les mer om rett til dagpenger hos NAV, og ta kontakt med dem så fort du vet at du kommer til å bli arbeidsledig.

Hva er dagpenger?

Dagpenger gir deg som har blitt arbeidsledig økonomisk støtte mens du prøver å få en ny jobb. Det vanligste er å få utbetalt rundt to tredjedeler av det du tjente før. Du kan få dagpenger i alt fra et halvt til to år, avhengig av hvor mye du har jobbet de siste årene.

NAV om dagpenger