Vinn-Vinn

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av elever på skolen.
Foto: Maskot/LO

Vinn-Vinn: Et interaktivt læringsspill for elever i videregående skole

Gjennom Vinn-Vinn får klassen en unik, tilgjengelig og morsom måte å lære om norsk arbeidsliv som ellers er krevende å formidle. Ved å ta i bruk digitale virkemidler blir elevene engasjert og får et større læringsutbytte.

Spillet Vinn-Vinn er utviklet av LO og NHO, og skal bidra til økt innsikt og kompetanse om arbeidslivet og den norske modellen.

Gjennom spillets tre akter lærer elevene om utfordringene og konfliktene som oppstår i arbeidslivet, samspillet mellom arbeidstakere og arbeidsgivere, fagforbund og organisasjoner, og om trepartssamarbeidet. Underveis må elevene samarbeide for å løse oppgaver som å skaffe seg jobb, ansette, si opp ansatte, forhandle om lønn, organisere seg og løse opp en fastlåst konflikt.

Dette er et gratis skoletilbud for videregående elever. Spillet gjennomføres med veiledere fra LO og NHO, og holdes i klasserommet i en dobbelttime. Veilederne har med telefoner som deles ut til hver elev og annet nødvendig utstyr – det eneste som trengs fra skolen er en projektor eller storskjerm og mulighet til å koble til lyd.