Over én million LO-medlemmer

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av LO-medlemmer
ÉN MILLION: – Én million medlemmer gir oss enda mer kraft, enda mer styrke som vi skal bruke i vår kamp for å sikre tryggheten og inntekten til folk, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Her sammen med leder i Fellesforbundet Jørn Eggum og leder i Fagforbundet Mette Nord.

Over én million LO-medlemmer

LO har passert en milepæl. Streiken som følge av det historiske lønnsoppgjøret har gjort at medlemmene har rent inn.

– Først av alt vil jeg takke de tillitsvalgte og forbundene som er hovedårsaken til at vi nå passere denne milepælen, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.  

LO-lederen peker særlig på tre årsaker til den kraftige medlemsveksten de siste årene. 

Pandemi og ny regjering

– Vi opplevde en enorm medlemsvekst under pandemien. Folk søkte trygghet i urolige tider. Så fikk vi en ny regjering som doblet fagforeningsfradraget, og som sammen med oss har jobbet for å styrke det organiserte arbeidsliv.  

Hun fremhever også streiken i april, som ga LO og forbundene det siste løftet som har gjort at vi nå teller over én million LO-organiserte i Norge. 

Streiken ga løft 

– Medlemmene rant inn under streiken. Og det historisk gode lønnsoppgjøret har gjort at det har fortsatt å renne inn med medlemmer. En million medlemmer gir oss enda mer kraft, enda mer styrke som vi skal bruke i vår kamp for å sikre tryggheten og inntekten til folk. Mye bra er levert fra Jonas Gahr Støre og hans regjering – men vi må videre, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. 

– Vi skal bekjempe ulikhet, fortsette omfordelingen, løfte de som har minst og fortsette storrengjøringen i norsk arbeidsliv, legger hun til.

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

E-post: presse@lo.no