Børge Bredenbekk

Børge Bredenbekk (1975) vokste opp i Stavanger og studerte til Bachelor of Arts (BA) i England 1993 til 1997 og begynte å jobbe med design og illustrasjon for store kunder i Sveits og New York, deretter Oslo og nå Fredrikstad.

Børges arbeid kombinerer ulike tekniske ferdigheter med et skarpt øye for historiefortelling, nøye gjennomtenkte komposisjoner og en kraftfull strek. Arbeidet hans er delt inn i to stiler og omfavner håndverk og utførelse. Tegningene er vanligvis blyant og kull basert på en dualitet av mørkt og vakkert, og hans grafiske arbeid inspirert
av førkrigstidens estetikk og sosialrealisme.

OM MOTIVET:

Tanken min var å vise hvordan ting var før, for å kanskje mimre, men og å reflektere litt om hvordan ting er nå. Spørsmål som jeg forventer er jo kanskje hvor er damene? Eller hva gjør barna på en byggeplass? Ideen er bare at man kan tenke litt på hvordan ting var før og hvordan ting er nå. Det er mange verdier som arbeidsmoral, samhold og fysisk tilstedeværelse som kanskje har forsvunnet litt i denne digitale era, mens andre områder er vi blitt mye bedre på.

www.bredenbekk.com
@bredenbekk2