LOs Ungdomsutvalg Troms, LOs Ungdomsutvalg Finnmark og LO-studentene ved UiT

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Fra venstre bilde av Jim Pettersen, Karoline Hansen, Ragnhild Mortensen, Andrine Klausen Simonsen, og Johannes Barlien
Fra venstre bilde av Jim Pettersen, Karoline Hansen, Ragnhild Mortensen, Andrine Klausen Simonsen, og Johannes Barlien

LOs ungdomsutvalg og studentstyre i Troms og Finnmark

I region Troms og Finnmark har LO to ungdomsutvalg og et studentstyre som representerer alle unge i fylkene. LOs Ungdomsutvalg Troms og LOs Ungdomsutvalg Finnmark har unge representanter fra LOs forbund. Utvalgene planlegger og deltar på aktiviteter som informere alle unge opp til 35 år om rettigheter og plikter i arbeidslivet. LO-studentene ved UiT er et studentstyre som gjøre det samme spesifikt mot studenter ved Universitetet i Tromsø. Under ønsker vi å presentere leder og nestleder i ungdomsutvalgene i Troms og Finnmark og leder av studentstyret i Tromsø.

LOs Ungdomsutvalg Finnmark

Ungdomsutvalget i Finnmark har 11 representanter fra Fagforbundet, Fellesforbundet, Handel og Kontor i Norge, Industri Energi og Forbundet for Ledelse og Teknikk, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Norsk Tjenestemannslag, og Skolenes Landsforbund. Leder av utvalget er Johannes Barlien. Nestleder er Jim Pettersen. Sammen med resten av ungdomsutvalget informerer de unge i Finnmark med et hovedmål om å skape trygghet på arbeidsplassen for alle unge. Ungdomsutvalget er også ambassadører for viktigheten av å være organisert i et forbund! Alle i ungdomsutvalget jobber frivilig for utvalget og har fast jobb samtidig som de planlegger og deltar på ulike aktiviteter rundt om i Finnmark.

DSC06447.jpg

Fra venstre bilde av Jim Pettersen og Johannes Barlien. Lurer du på hvem de er? Da har vi samlet funfact! Jim Pettersen er den første i verden med vestlig bakgrunn som har fått inn inngravert navnet sitt i et buddhistisk tempel, og Johannes Barlien fikk et frierbrev fra en bonde i Nordland etter å ha vært 10 sekunder på Dagsrevyen.

 

LOs Ungdomsutvalg Troms

Ungdomsutvalget i Troms har 15 representanter fra Fagforbundet, Fellesforbundet, Handel og Kontor i Norge, EL og IT Forbundet, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Norsk Tjenestemannslag, Norsk Arbeidsmandsforbundet, og LO-studentene ved UiT. Leder av utvalget er Karoline Hansen. Nestleder er Ragnhild Mortensen. Utvalget gjør akkurat det samme som utvalget i Finnmark, men spesielt ovenfor unge i Troms. På frivilig basis arrangerer ungdomsutvalget både store og små arrangementer for å nå ut til flest mulig og spre det glade budskap om fordelen med å være organisert i et forbund. Husk at det å være medlem i et LO-forbund er din sikkerhet i arbeidslivet!

imagej6f2r.png

Fra venstre bilde av Karoline Hansen og Ragnhild Mortensen. Flere funfact! Karoline Hansen har vært kamerakvinne for NRK under NM i skiskyting, og Ragnhild Mortensen har jobbet på oppdrettsanlegg og vært en flink båtfører. 

 

LO-studentene ved UiT

LO-studentene ved UiT er en faglig, sosial og politisk arena for alle studenter ved Universitetet i Tromsø (UiT). LO-studentene er et studentstyre med 6 representanter fra Fagforbundet, Handel og Kontor i Norge, Norsk Tjenestemannslag, og Skolenes Landsforbund. Andrine Klausen Simonsen er styrets leder, og sammen med studentstyret står de ofte på stands rundt om på universitetet og informerer alle studenter om hvorfor det er lurt å være organisert i studietiden. De er alle studenter og gjør denne jobben ved siden av å være fulltidsstudent med forelesninger og eksamener. Mange studenter har deltidsjobb og det er derfor viktig for LO-studentene at studenter også får informasjon om sine rettigheter og plikter i arbeidslivet.

DSC06663.jpg

Bilde av Andrine Klausen Simonsen. Funfact! I halvparten av tiden Andrine Klausen Simonsen gikk på grunnskolen var hun den eneste elev i klassen.

 

Ønsker du å engasjere deg i LO? Ta kontakt med ungdomssekretærene eller følg aktivitetskalenderen og delta på aktivitetene. Følg LO Troms og Finnmark på facebook her.

Er du student? Følg med hva LO-studentene driver med, eventuelt, finn kontaktinformasjonen til LO-studentene ved UIT på facebook-siden her.

Kontakt

Kontakt