Handlingsplan transport

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO-sekretær Trude Tinnlund med samferdselsminister Jon Ivar Nygård og arbeidsminister Marte Mjøs Persen
OPPRYDDNING: – Transportsektoren har stort behov for opprydding, sier LO-sekretær Trude Tinnlund (t.v), her sammen men samferdselsminister Jon Ivar Nygård og arbeidsminister Marte Mjøs Persen. Foto: Linda Reinholdtsen

Krafttak mot sosial dumping i transport

Regjeringa har lagt fram en ny handlingsplan for å bekjempe sosial dumping i transportsektoren. – Dette vil styrke arbeidstakernes rettigheter og gi en mer rettferdig konkurranse, sier LO-sekretær Trude Tinnlund.

Sosial dumping

Tinnlund er ansvarlig for arbeidet mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, som har vært blant de viktigste oppgavene til LO siden LO-kongressen i 2013.  

– Innenfor bud- og transportbransjen har vi dessverre noen av de grelleste eksemplene på sosial dumping, sier Tinnlund.

Handlingsplanen som i slutten av oktober ble lagt fram av samferdselsminister Jon Ivar Nygård og arbeidsminister Marte Mjøs Persen, inneholder 39 tiltak. 

Les mer om de 39 tiltakene her. 

Flere kontroller og økte bøter

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2023 å sette av 40 millioner til Statens vegvesen for å følge opp handlingsplanen, blant annet til økt kontrollinnsats. De som bryter reglene, kan også vente seg større bøter.

– Til sammen skal tiltakene bidra til å fremme seriøsitet i transportbransjen, mer like konkurransevilkår og sørge for at de som jobber i transportsektoren har trygge arbeidsplasser og arbeidsvilkår i tråd med norske standarder, sier samferdselsminister Nygård.

– Med handlingsplanen signaliserer regjeringen nok en gang tydelig vilje til å fortsette og styrke arbeidstakernes rettigheter, sier Trude Tinnlund. Hun understreker også at kampen mot sosial dumping først og fremst er kampen for et anstendig arbeidsliv, med lønns- og arbeidsvilkår vi kan leve av og med.

Sammen med tiltakene som regjeringen allerede har gjennomført, og har varslet at kommer, mener LO dette et viktig skritt videre på veien mot en nødvendig storrengjøring i arbeidslivet.

Her kan du lese mer om innsatsen mot sosial dumping:

Ny handlingsplan: Regjeringen fortsetter storrengjøringen i arbeidslivet

Kampen mot sosial dumping: Her er regjeringens nye tiltak

Kontakt