Regjeringens havvindsating

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Havvind: vindmølle på havet. Foto.
Foto: Helge Hansen/Equinor

LO-leder Peggy Hessen Følsvik om regjeringens havvindsatsing:

- Dette er stort. Dette er viktig. Dette gir håp, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Klima, miljø og natur

Regjeringens klare mål er at Norge skal produsere 30 GW havvind innen 2040. Det tilsvarer nesten like mye kraft som Norge produserer i dag.

- Dette er innledningen til en ny og spennende fase i norsk industrihistorie.
I dag heiser vi flagget til topps i Folkets hus, sier LO-lederen.

Regjeringen tar sikte på å gjennomføre neste runde med tildelinger av konsesjoner for havvind i nye områder i 2025. For LO er det viktig at havvind skal være både et kraftprosjekt og et industriprosjekt.

- Havvind utenfor kysten vår må skape ringvirkninger for Norge. Det må gå tydelig frem av søknadskriteriene at aktørene, som skal bygge ut, må redegjøre for de arbeidsplassene de vil skape i Norge, sier Hessen Følsvik og legger til:

- Vi vil ha oppdrag til verftene våre og utvikle norsk leverandørindustri. Skal norsk industri ha noen fremtid, og skal vi ha arbeidsplasser i hele landet så er utbygging av  flytende havvind en helt avgjørende faktor, sier Hessen Følsvik og peker på at satsingen også er avgjørende for at Norge  skal klare å gjennomføre nødvendige klimakutt.

LO-lederen understreker at viktige nasjonale interesser som forsyningssikkerhet og rimelig kraftpriser også må være styrende for havvindutbyggingen.

- Denne satsingen må eies av det norske folk og den må gi noe tilbake til det norske folk. Det overordnede er å sikre Norge både nok og rimelig nok kraft, som skal gi oss nye grønne arbeidsplasser, sier Hessen Følsvik.

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

E-post: presse@lo.no