Equinor og partnere utreder 1 GW havvindpark utenfor Bergen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Helge Hansen/Equinor

Equinor og partnere utreder 1 GW havvindpark utenfor Bergen

Norsk sokkel kan levere godt over 4 TWh om 5 år. Equinors havvindprosjekt viser at kreativiteten i den havrelaterte klyngen vi har skapt gjennom de siste 50 årene leverer.

Klima, miljø og natur

Ny flytende kraftproduksjon på Norsk sokkel

- Det er svært gledelig at vi er i gang med de løsningene som skal sørge for at vi både kutter utslipp og skaper jobber. Det eneste som er sikkert er at vi trenger mer kraft, og dette vil være gode svar på den krevende kraftsituasjonen vi har i bl.a.  Vestland, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Dette er et viktig prosjekt for videreutvikling av vår kompetanse og kapasitet til å skape næringsaktivitet basert på havområdene til Norge. Her leveres det mer kraft samtidig som leverandørindustrien får flere ben å stå på.

- For LO er det viktig at havvind skal være både et kraftprosjekt og et industriprosjekt. Det skal sikre oss både nok og rimelig nok strøm. Og det skal gi oss nye grønne arbeidsplasser, sier LO-lederen og legger til:

- Vi må sikre arbeidsplassene og beholde en lav ledighet. Krafttilgang er det viktigste virkemiddelet i omstillingen vi skal igjennom.

Peggy Hessen Følsvik understreker også viktigheten av å ta hensyn til andre næringer som også har sitt virke på havet.

- Equinor må nå sørge for en god dialog med fiskeriene, slik at vi får frem et nasjonalt godt prosjekt som ivaretar alle hensyn.

Kontakt