LO gir 500 000 kroner til Røde Kors

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Ukrainsk flagg som vaier i vinden. Foto.
Foto: Erlend Angelo/LO

LO gir 500 000 kroner til Røde Kors

De humanitære lidelsene i Ukraina er enorme. LO bidrar med penger til hjelpearbeidet i Ukraina.

Internasjonalt

Krigen i Ukraina har enorme humanitære konsekvenser, med hundretusenvis av ukrainere på flukt. LO bevilger derfor 500 000 kroner til Røde Kors humanitære innsats.

– Nå er vi i den akutte fasen der de mest grunnleggende behovene, som mat, vann, klær og husly, først og fremst må dekkes. Men allerede nå kan vi slå fast at det vil være behov for vår støtte i lang tid fremover, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors.

- Røde Kors har startet nødhjelpsarbeidet i Ukraina og nabolandene. Behovet for humanitær bistand er enormt. Det er behov for å dekke akutte behov for mennesker på flukt, som mat, vann og medisiner. LO oppfordrer andre fagforeninger, klubber og foreninger til også å bidra, sier LO-nestleder Roger Heimli.

I tillegg har LO bevilget 100 000 kroner til Ukrainas faglige hovedorganisasjon, FPU.

- Vi har kontakt med ukrainsk fagbevegelse, som har åpnet sine bygg for folk på flukt fra krigshandlingene. Derfor gir vi penger til innkjøp av nødvendige varer, sier leder i LOs internasjonale avdeling, Liv Tørres. Sekretariatet bevilget til sammen 1 millioner kroner til nødhjelpsarbeid i Ukraina. Vi kommer til å disponere resten av midlene i løpet av få dager.

Kontakt

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

E-post: presse@lo.no