LOs telemarknedslag

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Gjennom sponsoravtalen har vi fått demonstrert hvor viktig lagbygging og fellesskap er, også for å oppnå individuelle prestasjoner, sier LO-sekretær Are Tomasgard (bak) her sammen med hopplandslaget i Titisee-Neustadt i 2020.

LOs telemarknedslag

Etter denne sesongen setter LO telemarksnedslag etter fantastiske svev sammen med hopplandslaget. – Så er det opp til nye sponsorer å utvikle en av våre mest tradisjonsrike vinteridretter videre på en god måte.

Det sier LO-sekretær Are Tomasgard, som er ansvarlig for hoppsponsingen i LOs ledelse.

For snart tre år siden fornyet LO sin sponsoravtale for Hopplandslaget. Avtalen ble første gang ble inngått i 2016.

- Allerede da avtalen ble fornyet i mars 2019, gav LO signaler om at vi ikke ville komme til å forlenge avtalen flere ganger når avtalen utløper. Det skjer etter årets sesong, sa Tomasgard til TV2 mandag.

Svært gode resultater

- Seks år er lenge som hovedsponsor. LO har fått mye igjen fra Hopplandslaget, og ennå har vi en sesong igjen sammen med de flotte hopperne våre.

Hopperne har den tiden vi har samarbeidet prestert svært gode idrettsresultater i verdenscup, VM og OL.

- Men aller viktigst har hopperne og deres støtteapparat fremstått som gode ambassadører og forbilder, noe som har gjort hele LO-familien stolt, sier Tomasgard. 

Hopplandslaget takker på sin side LO for å ha vært den viktigste partneren til norsk hoppsport gjennom seks år.

- Vi er begge opptatt av å stå sammen, bygge lag og gi tilbake til det norske samfunnet, skriver Hopplandslaget på Facebook.

 

Økt fokus på kvinnehopp

- Vi har sett et økt fokus på kvinnehopp, som var en av hovedgrunnene for LO sin sponsoraktivitet. Vi vil se mye til kvinnene i hoppbakken i årene fremover, også skiflyvningsbakkene, sier Tomasgard.

Fra venstre: Anniken Mork, Maren Lundby og Silje Opseth i LOs sekretariatssal.

Gjennom sponsoravtalen har vi fått demonstrert hvor viktig lagbygging og fellesskap er, også for å oppnå individuelle prestasjoner.

Mange av LO-forbundenes medlemmer har fått oppleve hopprenn, enten det har vært i Granåsen, Lysgårdsbakken, Holmenkollen eller skiflyvningsarenaen i Vikersund.  

Når det gjelder arbeiderbevegelsen og idrett, var dette lenge to sider av samme bevegelse. 

Frem til andre verdenskrig var Arbeidernes Idrettsforbund den største og mest aktive idrettsbevegelsen i Norge.

Når LO avslutter sponsorvirksomheten for denne gang, er det likevel med en sterk bevissthet om at Arbeiderbevegelsen eier en viktig del av norsk idrettshistorie.

- Det er en historie vi skal forvalte godt gjennom søkelys på både breddeidrett og toppidrett. Å forvalte historie handler noen ganger om å bygge opp under aktivitet som gjør historien levende og relevant også for tiden vi lever i – og den fremtiden vi går inn i, avslutter Tomasgard.

Kontakt