Kraftløftet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kraftløftet: felles tiltaksplan for for økt kraft- og nettilgang

Hvordan sikrer vi nok kraft til bedrifter, husholdninger og klimatiltak?

5. januar 2024 overleverte NHO og LO "Kraftløftet - en felles tiltaksplan for økt kraft- og nettilgang i Norge mot 2030" energiminister Terje Aasland og regjeringen. Tiltaksplanen er utarbeidet som en del av trepartssamarbeidet om Kraftløftet.

Det siste året har LO og NHO kartlagt kraftsituasjonen rundt i hele landet. Våre regionskontorer, med hjelp fra THEMA Consulting Group, har laget 11 regionale kraftutredninger med bred involvering i regionen. Utredningene gir oversikt over kraftetterspørselen fra bedrifter og husholdninger, planene for ny kraftproduksjon, tilstanden og kapasiteten i kraftnettet, og potensialet for energieffektivisering og lokal energiproduksjon i regionen.

Hovedfunnene fra de regionale kraftutredningene er oppsummert i den nasjonale tiltaksplanen, sammen med våre forslag til tiltak og grep for å øke kraft- og nettilgangen.

På dette seminaret vil vi presentere hovedfunnene fra arbeidet, og dra med oss bedriftene, politikerne og organisasjonene i en diskusjon om hvordan sikrer vi nok kraft til bedrifter, husholdninger og klimatiltak.

Du møter:

  • Peggy Hessen Følsvik, LO-leder
  • Ole Erik Almlid, adm.dir. NHO
  • Terje Aasland, energiminister
  • Bedrifter og tillitsvalgte
  • Representanter fra miljøbevegelsen
  • Stortingspolitikere fra energi- og miljøkomiteen.

Endelig program publiseres når det er klart. Seminaret kan følges både fysisk og digitalt.

Hjertelig velkommen!

Kontakt