Siw-Hege Christiansen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Siw-Hege Christiansen

- Det er mye bra med å være tillitsvalgt, men av de beste tingene er at man har muligheten til å påvirke arbeidslivet. Både dagens arbeidsliv og morgendagens arbeidsliv.

Hvem er Siw-Hege?
Siw-Hege Christiansen er 35 år, og jobber på Fresenius Kabi. Jeg er medlem av Industri Energi og er nestleder i Fredrikshald Farmasøytiske avd 015. Foruten det vervet er jeg Leder i LO Halden, styremedlem i Arbeiderbevegelsens kulturnettverk i Østfold og er folkevalgt i Halden. Har også andre verv, men listen blir lang så valgte ut noen av de.

Hva handlet det siste møtet du var på om?
Det siste møte jeg var i er Årsmøte til Arbeiderbevegelsens kulturnettverk i Østfold.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Fritid er det ikke så mye av og den fritiden jeg har er som for alle andre vært preget av pandemien og de restriksjoner som har vært. Derfor blir den lille fritiden jeg har bruk sammen med min lille kohort som blant annet består av mine to nevøer som ofte blir prioritert.

Hva er viktigst for din arbeidsplass og dine kollegaer/medlemmer når det gjelder valget til høsten?
Nå er det vanskelig å snakke for alle på en gang, men det er mange som snakker om at Norge trenger en ny regjering etter valget.
Det er nok derfor viktig for mange at partiene snakker sin politikk og hva som er bra med den, og ikke bare ned de andres politikk.

Hva er viktigst for deg når det gjelder stortingsvalget til høsten?
For meg er det viktigste at Norge får en ny regjering med en ny kurs for Norge. Det er alt for mye som har gått feil vei og i hovedtrekk er det at de som hadde mye har fått mer og de som hadde lite har fått enda mindre.
Det er derfor viktig for meg at vi får et tydelig Arbeiderparti igjennom hele valgkampen, et Arbeiderparti som får frem sin politikk og hva de skal gjøre for folk flest.

Har du en historie om noen som fikk god nytte av å være organisert?
Har en som er litt omvendt. En dårlig erfaring av å ikke være organisert. Vi måtte avslutte en del vikarer og midlertidige kontrakter i en periode, vi som fagforening hadde da fått jobbet frem en avtale om at medlemmer skulle få komme tilbake først. Så når vi kunne spørre folk om de ville komme tilbake begynte man å gå etter ansienniteten, men først alle organiserte. Så etter hvert hadde jo kollegaer med mindre ansiennitet kommet tilbake på jobb, noe den fikk høre. Jeg forklarte hvorfor og dagen etter kom det et innmeldings skjema, i dag er den kollegaen veldig flink til å fortelle nyansatte hvorfor de bør snakke med meg eller en annen tillitsvalgt for å bli medlem.

Mener du at arbeidstakere blir godt nok lyttet etter i dag?
Nei, man kan alltid bli flinkere til å lytte. Men når det er det er sagt så mange arbeidsgivere/ledere flink til å lytte. Er mye som er lagt i system i form av tillitsvalgt apparatet også da.

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?
Det er mye bra med å være tillitsvalgt, men av de beste tingene er at man har muligheten til å påvirke arbeidslivet. Både dagens arbeidsliv og morgendagens arbeidsliv. Noen saker får man fikset her og nå, mens andre saker må man jobbe langsiktig med og vil sørge for et bedre arbeidsliv på sikt.

Har du noen gode eller dårlige egenskaper?
Som alle andre har jeg både gode og dårlige egenskaper. En av mine egenskaper er jeg at jeg lever opp til stjernetegnet mitt og er sta som en okse. En stahet som man kan se på både som en god egenskap og en dårlig en, alt kommer an på situasjon man er i.

Har du en god film du har sett, eller en god bok du har lest i det siste som du vil anbefale?
Nå blir verken mye tid til TV titting eller lesing utenom sakspapirer. I tillegg så nerder jeg også litt på bevegelsen jeg er en del av. Så den siste lydboken jeg hørte på var «Min historie» av Jens Stoltenberg og jeg leser nå «Arven etter Erna». Begge bøkene er bra og man vil se litt annerledes på noen ting etterpå. Film vet jeg ikke helt, men har kommet til sesong 3 på serien Crown på Netflix, har du ikke sett den så vil jeg anbefale at du gjør det.