Ragne Cecilie Opsahl

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Ragne Cecilie Opsahl

- Det er godt å se at det lønner seg å være organisert og at man får hjelp istedenfor å stå på bar bakke og falle ut av arbeidslivet grunnet en skade på jobb.

Hvem er Ragne?
Ragne Cecilie Opsahl, 44 år, jobber på Ila fengsel og forvaringsanstalt, Leder av Norsk fengsel og friomsorgsforbund Ila fengsel og leder av LO i Asker og Bærum.

Hva handlet det siste møtet du var på om?
Omstilling og virkemidler til ansatte som blir berørt ved omstilling.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Kose meg i båten med familien eller gå skiturer på vinteren. Ellers står jeg ofte på sidelinjen og er fotballmamma for sønnen min og heier av full hals. Jeg er ofte «taxi» eller øvelses kjøring med min datter. Det skjer alltid noe og det liker jeg.

Hva er viktigst for din arbeidsplass og dine kollegaer/medlemmer når det gjelder valget til høsten?
Det må være å få ny regjering som ønsker å bygge opp Kriminalomsorgen igjen etter å ha blitt rasert med flere år med ABE reform/ kutt. Medlemmer og kollegaer fortjener nå også å bli verdsatt med en lønn som er til å leve av. Flere statsansatte og ansatte i Kriminalomsorgen er lavtlønte, og det er det nå på høy tid å få slutt på.

Hva er viktigst for deg når det gjelder stortingsvalget til høsten?
Få en ny regjering som ser viktigheten av fellesskap og medbestemmelse. En regjering som ønsker å satse på arbeidsfolk og ikke gi til de som allerede har mest.

Har du en historie om noen som fikk god nytte av å være organisert?
En kollega som ble skadet på jobb og ikke ble dekt av yrkesskadeforsikringen, fikk god hjelp av sitt forbund og LO advokatene slik at han vant sin sak etter flere runder i rettssystemet. Det er godt å se at det lønner seg å være organisert og at man får hjelp istedenfor å stå på bar bakke og falle ut av arbeidslivet grunnet en skade på jobb.

Mener du at arbeidstakere blir godt nok lyttet etter i dag?
Både ja og nei.
På mitt lokalt nivå opplever jeg at arbeidstakere blir godt lyttet til og vi jobber sammen mot felles mål med arbeidsgiver.
Men når saker blir løftet opp et nivå og bort fra førstelinjen opplever jeg stort forbedrings potensiale og motstand. Det oppleves som om de regionale og sentrale lederne ikke ser viktigheten av å sette seg inn i de små lokale sine saker, avstanden er for stor og behov for økonomisk gevinst skinner som oftest igjennom. Man blir lovet mye i store ord.

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?
Det må være å ha direkte kontakt med alle medlemmene og oppleve styrken i fellesskapet og få til endring.

Har du noen gode eller dårlige egenskaper?
Ja veldig mange av begge deler. Men jeg er fryktelig dårlig på å si nei og blir ofte veldig engasjert i ting jeg brenner for.

Har du en god film du har sett, eller en god bok du har lest i det siste som du vil anbefale?
Jeg ble veldig fascinert av boken «Hvordan bli rik på et år» av Marie Olaussen. En artig og inspirerende dame som kommer med mange enkle tips og triks.
Jeg synes det er viktig at det settes fokus på at alle kan klare å mestre sin egen økonomi, og at det er viktig at kvinner og også ungdom tar tak i sine egne penger og blir selvstendige. Økonomi kan for noen være litt skummelt, men det er artig å følge Olaussen på sin Instagram konto og se hvor gøy hun gjør dette med å spare.