Erik Fasting

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Erik Fasting

Et godt arbeidsmiljø er for meg morsomt, inkluderende og tolerant. (Fellesforbundet)

Hvem er Erik? 
Mitt navn er Erik Fasting, og jeg er en 34 år gammel mann fra Trondheim som har bosatt meg med samboer i Nordkisa. 
Foreldre, søsken og øvrig slekt bor i all hovedsak i Trøndelag, med noen få unntak i Oslo finnes heldigvis slik at reiseveien ikke blir like lang bestandig.
Til daglig jobber jeg som resepsjonist hos Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotell. 
Det er en morsom og befriende jobb. Selv om det til tider kan være svært stressende i arbeidstiden blir jobben ikke med hjem i motsetning til i mange andre yrker. Akkurat dét er veldig godt og gjør at man kan tenke på helt andre ting på fritiden.

Hvorfor er du tillitsvalgt?
Vervet som tillitsvalgt begynte å interessere meg da jeg etter hvert så hvordan lønns- og bemanningssituasjonen er i hotellbransjen. På årsmøtet i februar ble jeg valgt, så noe fotavtrykk er alt for tidlig å snakke om.

Hva er et godt arbeidsmiljø for deg?
Et godt arbeidsmiljø er for meg morsomt, inkluderende og tolerant. Jeg setter pris på å snakke om både dagligdagse hendelser, politikk og samfunnsrelaterte tema, ha det gøy og ha muligheten til utvikle seg selv - både faglig og som menneske. 

Hva er det du jobber mest med som tillitsvalg?
Som nyvalgt tillitsvalgt ville jeg ikke gape over for mye og representerer foreløpig kun avdelingen jeg jobber i: resespsjonen. Mine kolleger har så langt vært enkle å underholde og vist god forståelse for at det er mye å sette seg inn i. Dermed har innsatsen konsentrert seg om å være på kurs og i senere tid orientere medlemmene i forkant av, under og etter lønnsforhandlingene samt hvilke rettigheter og plikter man har som permittert. 

Er det noe som er spesielt for din bransje/yrke som du kunne tenkt deg å endre?
Det er mye helgejobbing i denne bransjen, og ikke uvanlig at man jobber annen hver helg. Jeg kunne godt tenke meg at man på min arbeidsplass/hotellkjede på sikt fikk endret dette til for eksempel arbeid kun hver tredje helg slik at man får mer tid med familien når de også har fri. Ellers er naturligvis også lønn et hett tema.
Etter noen år i bransjen ser jeg hvor mye vi som jobber på hotellet har å si for fornøydheten til gjestene og i sin tur omsetningen - uten at vi på noen måte blir belønnet i tråd med verdiskapningen vi bidrar til.

Hvordan har det vært å være tillitsvalgt i 2020?
Året har vært lærerikt og jeg skulle ønske at jeg hadde engasjert meg som tillitsvalgt tidligere slik at jeg hadde hatt bedre oversikt og mer kunnskap om tillitsvalgtarbeid før Covid-19 rammet verden.

Hva gjør deg glad?
Trivelige stunder og fine naturopplevelser setter jeg ekstra stor pris på. Det kan være en hvilken som helst fjelltur med samboeren, julebord med kameratgjengen eller noen timer i nypreparerte spor i lysløypa en kald vinterdag.

Hva ønsker du deg til jul?
For en kar med mange interesser er det aldri vanskelig å lage en innholdsrik ønskeliste til jul, og i år står ny batteridrill øverst på ønskelisten. Ellers er alltid utstyr til landeveissykkelen og skiene fine gaver.