Elin Sørensen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Elin Sørensen

- Jeg brenner veldig for dette med velferdsprofitørene og privatisering, vi må beholde tjenestene i egen regi.

Hvem er Elin?
Elin Sørensen, 44 år, Jobber som fagarbeider i Bønsmoen barnehage, er 40% frikjøpt i LO Øvre Romerike og 20% frikjøpt som opplæringsansvarlig i Fagforbundet Eidsvoll, der jeg også er leder i yrkesseksjon kirke, kultur og oppvekst, sitter også i fylkesstyret i Viken i samme seksjon.

Hva handlet det siste møtet du var på om?
Mitt siste møte var med Irene Einan, vi snakket om ungdomsutvalget vårt. Hvordan få dette opp å gå, vi skal få til et samarbeid med LO nedre. Vi snakket også om sommerpatruljen.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Med forskjellige verv i forskjellige foreninger blir det ikke mye fritid, men det blir jo en hobby som jeg liker godt. Har aktive barn som har drevet mye med idrett også dette tar mye tid. Ellers liker jeg å være sammen med venner og er veldig glad i å reise.

Hva er viktigst for din arbeidsplass og dine kollegaer/medlemmer når det gjelder valget til høsten?
Deltids problematikken blir viktig. Det at arbeidsplasser og næringslivet blir bygget opp igjen etter koronakrisen. Det at koronakrisen ikke er over før alle ledige og permitterte er tilbake i jobb igjen. Ikke minst trygghet for arbeid og inntekt.

Hva er viktigst for deg når det gjelder stortingsvalget til høsten?
Det blir mye av det samme, men jeg brenner veldig for dette med velferdsprofitørene og privatisering, vi må beholde tjenestene i egen regi.

Har du en historie om noen som fikk god nytte av å være organisert?
Noe av det første jeg fikk til som tillitsvalgt på arbeidsplassen min, var å hjelpe et medlem slik at hun fikk fast jobb. Det tok sin tid og vi jobbet hardt for det, men greide det til slutt. Hun er ennå veldig takknemlig og skryter av det å være organisert ennå.

Mener du at arbeidstakere blir godt nok lyttet etter i dag?
Nei, vi har ennå en vei å gå.

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?
Det beste må være å hjelpe medlemmene våre, og spesielt når vi får det som vi vil. Man utvikler seg selv og lærer masse ved å være tillitsvalgt, treffer mange spennende folk og får lov å være med å gjøre en forskjell. Har alltid vært opptatt av dette med rettferdighet.

Har du noen gode eller dårlige egenskaper?
Mine gode egenskaper må være at jeg er glad i folk, liker å ha mye å gjøre, en blanding mellom god og dårlig egenskap må være at jeg alt for ofte sier ja til ting.

Har du en god film du har sett, eller en god bok du har lest i det siste som du vil anbefale?
Liker å lese krim, leste sist Kniv med Jo Nesbø. Fikk akkurat Arven etter Erna av Wegard Harsvik, så får vel lese den nå.