Svært gode tilbakemeldinger på Yngve-Teateret

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Svært gode tilbakemeldinger på Yngve-Teateret

Terningkast 6, overskrifter som; "Jævla bra!" og mye skryt fra publikum. Det er tilbakemeldinger på arbeiderteateret om tidligere LO leder Yngve Hågensen "fra barnehjemmet til LO toppen" og noe vi må se oss svært fornøyd med. Her er bilder og en sak fra premieren 17. september i Fredrikshald teater.

En rørt Yngve Hågensen etter premieren på historien om hans liv: 

- Og jeg som trodde folk hadde gått lei av dette trynet!   

Det var en svært spent Yngve Hågensen som satt i salen på Fredrikshalds Teater før premieren på teaterstykket om hans eget liv. Var dette virkelig en historie som ville fenge alle som hadde løst billett? Var det verdt alt arbeidet så mange mennesker hadde lagt ned over så lang tid?

Men det gikk ikke mange sekundene etter at Dennis Storhøi, Alexander Hermansen, Sunniva Berg, Anette Hoff og resten av ensemblet hadde entret podiet før han kunne senke skuldrene og bare nyte forestillingen. En fullsatt sal responderte på historiefortellingen med trampeklapp, latter, store øyne og gjenkjennende nikk. Og vi så det ble tørket en tåre i flere av benkeradene da Yngve – i Dennis Storhøis skikkelse – oppsøkte graven til sin kone Astrid mot slutten av stykket.

– Fantastisk, var både Yngves og publikums dom etter halvannen time.

 – De har gjort en imponerende jobb alle sammen, og tatt både meg og historien på kornet, fastslo hovedpersonen.

 

Han ble, som seg hør og bør, hentet fram og overrakt blomster og gode ord fra manusforfatter Jens O. Simensen etter forestillingen, til stor jubel og trampeklapp fra både salen og scenen. Det har blitt utallige timers samtaler dem i mellom de siste årene, og som nå endelig kunne visualiseres på scenen.

Imponerende flyt

Det er vanskelig øvelse å skulle formidle et langt og svært innholdsrikt liv på halvannen time på en god og troverdig måte og ikke minst med en god flyt. Det blir elegant løst gjennom et fiktivt intervju i «studio» med Aleksander Hermansen som reporter, hvor både Yngve og tidvis hans bror Reidar (Ole Jacob Lindberg) binder historien sammen gjennom sine mimringer. 

Parallelt blir vi tatt inn i en rekke «live» scener fra Yngves liv – fra en dramatisk oppvekst om barnehjem, krig og flukt, forholdet til foreldrene, livet på Kaken og veien mot Youngstorget, en sving innom hans begrensede fotballferdigheter i Halden Fotballklubb, tider med stor uro i arbeidslivet og fram til det historiske øyeblikket da trepartssamarbeidet ble signert.

Og mye, mye mer.

Flott og mektig sang er både stemningsskapende og viktige elementer i formidlingen, og et vesentlig bidrag til at halvannen time går overraskende fort!

Skal vi trekke fram én scene, må det bli fra helgeturen til Gro Harlem Brundtlands (Anette Hoff) hytte på Mylla. Rett og slett fornøyelig!

www.yngveh.no 

Tekst og foto: Tom Helgesen, Totalmedia

Arne Berg og Ulf Lervik hadde mange å takke etter premieren.
Et historisk øyeblikk når NHO inngår avtale om trepartssamarbeidet. NHO-sjef Egil Myklebust spilles av Dag Sørlie.
Sterkt øyeblikk når kompisen Kjell konfronterer LO-lederen om arbeidsløshet og fattige kår.
Ole Borg (til høyre) spiller Yngve som barn, mens Storm Syversen har rollen som vennen Ørnulf. 
Fornøyelige scener da Gro Harlem Brundtland (Anette Hoff) inviterer Yngve til hytta på Mylla. Et skikkelig tungvekstoppgjør om hvordan landet burde styres, samt om 3-partssamarbeidet. 
Et skikkelig tungvekstoppgjør om hvordan landet burde styres, som de ble enige om endte 2-2.
Yngves kone Astrid (Sunniva Berg) var en klippe i Yngves liv.
En passe dose med sanger bidro til å binde historien sammen.
Yngve hadde en heller laber fotballkarriere i Kvik, og var kjent for ikke å se forskjellen på ballen og motstandernes legger.
Scenen viser da Yngve ble valgt til LO-leder etter kampvotering med Nils Totland.
Gro Harlem Brundtland (Anette Hoff) gratulerer Yngve som ny LO-leder.
Hovedpersonen, Yngve Hågensen, var selvsagt tilstede i salen under premieren
LO sekretær Terje Olsson i samtaler med Fylkesrådsleder i Viken Siv Henriette Jacobsen etter forestillingen. 
Det var en hyggelig motagelse etter forestillingen

Prosjektleder Hans Petter Thøgersen og skuespiller Terje Brevik hygget seg på premierefesten 
Yngve Hågensen mottok hyllest fra salen og blomster av manusforfatter Jans O. Simensen