Silje Solheim

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Silje Solheim

Kampen for heltid er en kamp vi må fortsette å kjempe. (Fagforbundet)

Hvem er Silje?
Mitt navn er Silje Solheim. Jeg er 26 år og er utdannet sykepleier. Jeg har vært så heldig å få jobbe på AHUS. Jeg er eldst av 4 jenter, og er beriket med en stor familie.

Hvorfor er du tillitsvalgt?
Jeg er vokst opp i en tillitsvalgt familie, da spesielt tanten min, det er vel der interessen startet. Hun har vel alltid vært et forbilde for meg. Jeg synes det budskapet vi fremmer som tillitsvalgte er så utrolig viktig. Det er viktig at alle arbeidstakere veit hva slags krav de har i arbeidslivet. Noe av det jeg liker best er vel at vi ikke kun er opptatt av arbeidsplassen, men også at arbeidstakeren har det bra hjemme. Jeg er ungdomstillitsvalgt i fagforbundet, og jeg synes prinsippene vi jobber etter omtanke-solidaritet og samhold er viktig - dette er noe jeg brenner for.

Hva er et godt arbeidsmiljø for deg?
Et godt arbeidsmiljø for meg, er å kunne jobbe med kolleger som har det bra. På min arbeidsplass har vi fantastiske ledere, og vi andre helsearbeiderne ler og har det morsomt på jobb. I en travel hverdag setter jeg også stor pris på å kunne snakke sammen hvis man opplever noe som kan være vanskelig, og det føler jeg at vi er gode på hos oss.

Hva er det du jobber mest med som tillitsvalg?
Nå er jeg så heldig å få være ungdomstillitsalgt i fagforbundet AHUS. Her prøver jeg å være til stedet og gjøre arbeidsdagen lettere for mine medlemmer. Tidligere var jeg ungdsomstillitsvalgt i Fagforbundet Oppland (nå Innlandet), og da engasjerte jeg meg meget med studentene. Å jobbe med det jeg gjør er så utrolig morsomt.

Er det noe som er spesielt for din bransje/yrke som du kunne tenkt deg å endre?
Kampen for heltid er jo en kamp vi må fortsette å kjempe, da det finnes alt for mange helsearbeidere i deltidstillinger.  
Dette er også en sak jeg brenner for.

Hvordan har det vært å være tillitsvalgt i 2020?
Som de allere fleste i år 2020, så synes jeg det har vært veldig vanskelig. Det er vanskelig å planlegge arrangementer når man ikke veit om det kan gjennomføres. Men likevel så føler jeg at vi får gjort det beste ut av det, med nettarrangement og stands med god avstand.

Hva gjør deg glad?
Jeg blir veldig glad av å kunne hjelpe andre. Og der synes jeg yrket mitt passer så godt. Selv i en hektisk hverdag, så går du hjem med et smil om munnen, for du veit at du har gjort en forskjell i andres liv. Jeg liker også å kunne tilbringe fritiden min med familie og venner, og skape nye og gode minner. Jeg er i tillegg veldig dyrekjær, så å kunne tilbringe dagen med de firbeinte er helt topp. De siste årene har jeg fått sansen for å gå turer i fjellet, så sommerferien i år ble jo fin uansett med Norgesferie.

Hva ønsker du deg til jul?
Oi, det er vanskelig. Jeg har vært så heldig å fått kjøpt meg leilighet i 2020, så mange av årets ønsker har gått til ting jeg trenger i leiligheten.