Kristine Wendt

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kristine Wendt

Ønsker at de lokale lønnsforhandlingene kommer i mål (EL og IT)

Hvem er Kristine?

Kristine Jensen Wendt, 29 år, Elektriker i Caverion Oslo Prosjekt. Liker å sykle, tegne og gå tur. Har kjæreste og en fin familie

Hvorfor er du tillitsvalgt? 

Fordi jeg bryr meg om andre, jeg bryr meg om felleskap og samfunn. Jeg liker ikke urettferdighet og undertrykkelse og vet at jeg må si ifra hvis noe ikke er greit.

Hva er et godt arbeidsmiljø for deg? 

En arbeidsplass der ansatte føler seg bra, at de føler de kan si i fra, komme med forslag, at de blir fulgt opp og ivaretatt.

Hva er det du jobber mest med som tillitsvalg?  

 Tillit, jeg søker tillit og relasjoner slik at jeg kan fange opp saker som ikke er bra som brudd på lønns- og arbeidsvilkår, innleie eller dårlig ledelse. Jeg deler informasjon og følger opp ting som skjer ila. uka. Jeg er også nestleder i klubben og sitter derfor i forhandlinger med bedrift om lønns- og arbeidsvilkår og sitter i LAMU(Lokalt Arbeidsmiljøutvalg).

Er det noe som er spesielt for din bransje/yrke som du kunne tenkt deg å endre? 

Innleiekulturen, det brukes for mye innleie, dette påvirker neste generasjon med ungdom som søker lærlingeplass. Jeg ønsker også 30 timers arbeidsuke da yrket bringer med seg mye slitasje trenger kroppen hvile og vi starter som 17/18 åringer derfor mener jeg er god AFP for de som trenger å pensjonere seg tidlig er viktig.

Hvordan har det vært å være tillitsvalgt i 2020? 

Det har vært et hektisk år med permitteringer 2 ganger, innleie fra andre avdelinger for å unngå permittering andre steder, endringer i prosjektene, tariffoppgjør, coronatesting og utbrudd, fokus på Smittevernstiltak på byggeplassene, oppstart av akkord, mange spørsmål og en del usikkerhet.

Hva gjør deg glad?

Å utfordre meg selv, ha det gøy, kjenne litt på adrenalinet, være med venner, familie og kjærest, spise god mat og oppleve nye steder.

Hva ønsker du deg til jul?

At de lokale lønnsforhandlingene kommer i mål, at renta på leilighets lånet holder seg lav og hygge med familie i Mandal.