Iren Bekkevold Berg

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Iren Bekkevold Berg

- Min sterkeste side er nok at jeg uredd, godt skolert og liker jobben min. Jeg liker å gjøre andre gode.

Hvem er Iren?
Iren Bekkevold Berg, 58 år. Leder av LO på Nedre Romerike. Medlem av Fagforbundet Lillestrøm der jeg er leder og Hovedtillitsvalgt i Lillestrøm Kommune.

Hva handlet det siste møtet du var på om?
Jeg er på veldig mange forskjellige møter på forskjellige arenaer, men i dag har jeg vært på samarbeidsmøte med NAV. IA samarbeid mellom Lillestrøm Kommune og NAV. I LO regi var siste møtet valgkonferansen for LOs lokalorganisasjoner i valgkrets Akershus 4 juni.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Jeg liker og være på campingvogna sammen med gode venner og familie. Der snekres det, grilles og gås turer.

Hva er viktigst for din arbeidsplass og dine kollegaer/medlemmer når det gjelder valget til høsten?
Alle skal med er ett ordtak jeg liker godt. Det er viktig at alle får hele faste stillinger og en jobb og leve av. Nå etter pandemien må vi ha en regjering som vil bygge landet ikke rive det ned. For meg er det viktig at infrastruktur som vann, vei og elektrisitet fortsetter å eies av Norge. Man må stoppe privatisering. Jeg ønsker meg ny arbeidsmiljølov der midlertidig ansettelser blir vikarer for sykefravær.

Hva er viktigst for deg når det gjelder stortingsvalget til høsten?
Har svart på det i forrige spørsmål og håper det er greit at arbeidsplass/kollegaer og jeg er enige i disse tingene .

Har du en historie om noen som fikk god nytte av å være organisert?
Vi har ca 100 stykker siste året som enten har fått utvidet stillingen sin og/eller fått fast ansettelse etter aml.
Jeg kan fortelle om trusler om oppsigelser – som det ikke blei noe av. Politiske vedtak hvor fagforeninger/LO nedre ha vært pådrivere.
Tror ikke jeg hadde tørt å jobbe uten å være organisert. Som vi noen ganger sier det er for seint og tegne brannforsikring når huset har brent ned.

Mener du at arbeidstakere blir godt nok lyttet etter i dag?
Tror det er store forskjeller, men føler selv både i jobben min og som LO Nedre att jeg blir hørt og tatt med på råd. Vi har også godt politisk samarbeid så det er derfor mulig å bli hørt den veien også.

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?
Jeg kan jo være så frekk at jeg sier det er deilig å ha den makta. Men nei, det aller beste er nok at man blir kjent med mange, får uttale seg om viktige saker, blir hørt og tatt med på råd, og ikke minst at man kan hjelpe andre mennesker i vanskelige situasjoner.

Har du noen gode eller dårlige egenskaper?
Det har vi vel alle sammen. Min sterkeste side er nok at jeg uredd, godt skolert og liker jobben min. Jeg liker å gjøre andre gode. Kan ikke drive noe alene. Det kan jo da føre til at jeg blir litt fritt talende og snakker noen ganger litt for mye. Er nok litt utålmodig hvis folk bruker lang tid før de kommer til poenget. Der kan jeg finne på å avbryte – jobber med den saken.

Har du en god film du har sett, eller en god bok du har lest i det siste som du vil anbefale?
Glad i å lese. Siste boken er boka til Wegard Harsvik – Arven etter Erna.
Eller så liker jeg å lese krim. Akkurat nå har jeg starta på en av Kristina Ohlsson sine bøker – liker måten hun skriver på. Neste bok blir boka til Tonje Brenna – bare den kommer i posten.