Ingunn Gjerstad

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Ingunn Gjerstad

- For meg er det kjempeviktig at vi klarer å nå flere som ikke deltar i vårt demokrati, som gjennom vårt arbeid blir overbevist om å bruke sin stemmerett og velge side.

Hvem er Ingunn?
Ingunn Gjerstad, 58, år leder LO i Oslo, organisert i Handel og Kontor, av yrke resepsjonist med fagbrev.

Hva handlet det siste møtet du var på om?
Sykehussituasjonen i Oslo og alternativ til foretaksmodellen, sammen med våre allierte i en viktig sak for fagbevegelsen.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Ro i oselveren vår, gå på tur, særlig noen hundre meter over havet, lage sakte mat fra grunnen med gode venner og lukte på havet!

Hva er viktigst for din arbeidsplass og dine kollegaer/medlemmer når det gjelder valget til høsten?
For oss i fagforeningene i Oslo er det aller viktigste at det etter lockdown siste året åpner seg for å møtes fysisk på våre arrangementer og kollektivutdelinger! Slik kan vi få fremma våre synspunkter på hvorfor vi trenger et politisk skifte og hva vi krever og forventer av en ny regjering. LO i Oslo har spurt partiene om de sakene vårt rep.skap mener er viktigst.

Hva er viktigst for deg når det gjelder stortingsvalget til høsten?
Vi trenger bedre regulering og styring av markedet. Det fungerer ikke med den sterkestes rett hverken for arbeid eller bolig. For meg er det kjempeviktig at vi klarer å nå flere som ikke deltar i vårt demokrati, som gjennom vårt arbeid blir overbevist om å bruke sin stemmerett og velge side.

Har du en historie om noen som fikk god nytte av å være organisert?
Jeg har mange! Har organisert folk hele mitt voksne liv og er ekstra glad de gangene folk får til å danne en fungerende klubb, bruke medbestemmelsen og skape partsrelasjoner der de får brukt sin faglighet og oppnår gode vilkår

Mener du at arbeidstakere blir godt nok lyttet etter i dag?
Nei, både arbeidsgiversiden og regjeringen velger ofte å se bort fra våre samarbeidstradisjoner og overkjøre vår side, deregulere slik at det blir mindre trygt å tørre å være organisert. En og en blir vi svake.

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?
At vi bygger sterke fellesskap, lærer av hverandres erfaringer og faglighet og får ofte til mye når vi trekker i samme retning! Det er makt i fagforening!

Har du noen gode eller dårlige egenskaper?
Absolutt. Elsker å få ting til å skje, kan være skapende og kreativ på mitt beste. Baksida er at jeg også er evig tidsoptimist, ofte tror vi rekker mer enn det som er mulig av aktiviteter og gode forslag.. Har heldigvis et supert lag som av og til heller kaldt vann i blodet på meg og ellers står på med dyktig innsats!

Har du en god film du har sett, eller en god bok du har lest i det siste som du vil anbefale?
Jeg har ikke fått lest nok siste årene, men Tove Janssons «Sommerboken» er en perle å ha med på ferie! Hun er en av de beste forfatterne jeg vet, for barn i alle aldre.