Bente Seljebakken Klausen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Bente Seljebakken Klausen

- Jeg liker å hjelpe folk, jeg liker å prate med folk, jeg liker samarbeidene vi har på tvers av foreninger og forbund for å få til det beste vi kan for våre medlemmer.

Hvem er Bente?
Bente Seljebakken Klausen, 56år, jobber på Borregaard og medlem av FLT, er nestleder LO Sarpsborg og Rakkestad. Leder for FLT sin klubb på Borregaard og kasserer i FLT avd. 92 Sarpsborg.

Hva handlet det siste møtet du var på om?
Lønnsforhandlinger.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Være på hytta i Folldal, kose meg ute.

Hva er viktigst for din arbeidsplass og dine kollegaer/medlemmer når det gjelder valget til høsten?
Vanskelig å svare på. Det er nok litt forskjellig hva som er viktig for arbeidsplassen og for kollegaer/medlemmer… Arbeidsplassen er avhengig av gode strømavtaler og gode handelsavtaler med f.eks. EU. For medlemmene så er det nok viktigere med trygghet i jobben, som en god arbeidsmiljølov.

Hva er viktigst for deg når det gjelder stortingsvalget til høsten?
Det viktigste er at de kuttene som er gjort i velferdstjenester reverseres, bl. a brillestøtten til barn! Å styrke arbeidsmiljøloven igjen, få inn bedre ordninger for eventuelle nye pandemier/kriser og å få bort bemanningsbyråene i den formen de er i pr. i dag! 

Har du en historie om noen som fikk god nytte av å være organisert?
Det beste eksemplet jeg har er en mann som fikk hjerneslag, og ble avhengig av rullestol. Han og kona hadde nesten akkurat flyttet inn i nytt hus og det var en bratt bakke opp til det huset. Helt umulig å komme seg opp der med rullestol på grusen. Pga at han var organisert så hadde han en god uføreforsikring som gjorde de i stand til å legge asfalt med varmekabler under så han kunne klare å komme opp den bakken på egenhånd, selv på vinteren!

Mener du at arbeidstakere blir godt nok lyttet etter i dag?
Her hos oss, ja. Men generelt, nei. Det blir tøffere og tøffere der ute…

Hva er det beste med å være tillitsvalgt?
Det er så mye. Jeg liker å hjelpe folk, jeg liker å prate med folk, jeg liker samarbeidene vi har på tvers av foreninger og forbund for å få til det beste vi kan for våre medlemmer.

Har du noen gode eller dårlige egenskaper?
Helt sikker mye av begge.

Har du en god film du har sett, eller en god bok du har lest i det siste som du vil anbefale?
Nomadeland! En stillferdig og flott film.