LO Akershus har avholdt vårens første regionkonferanse!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Regionleder Torbjørn Ness og LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Foto.

LO Akershus har avholdt vårens første regionkonferanse!

Forrige uke samlet over 100 tillitsvalgte og inviterte gjester fra arbeiderbevegelsen seg på årets første regionkonferanse i Akershus. Konferansen ble avholdt på Thorbjørnsrud hotell i Jevnaker kommune som fra 1. januar ble en del av Akershus og dermed også regionens nedslagsfelt. Her hadde vi besøk av en rekke innledere, hadde spennende debatter og en hyggelig middag med prisutdeling til noen av dem som har markert seg litt ekstra i løpet av 2023.

Dagen før konferansen var redaksjonskomiteen og konferansens dirigenter med på bedriftsbesøk hos Hadeland Glassverk. Her fikk vi lære om historien til fabrikken, og se liveshow med glassblåsing av et nydelig glassfat. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift. 

Konferansen vedtok en rekke politiske forslag og uttalelser. Oversikt over det finner du i filen vedlagt nederst. Etter en lang dag med debatter, hadde vi en koselig bankett med prisutdeling. 

LO Nedre Romerike fikk prisen for årets lokalorganisasjon på bakgrunn av deres høye aktivitetsnivå med både faglige og familievennlige arrangementer over en rekke år. På bakgrunn av en rekke innlegg i aviser og sosiale medier om hjertesaker for LO-medlemmene, mottok leder av LO Asker og Bærum, Eirik Fedje, prisen som årets influencer. Årets danseløve gikk til leder av LO Øvre Romerike Elin Sørensen og Svein Frode Pettersbakken for deres innsats under Prideparaden hvor de holdt oppe dansegleden til tusenvis av LO-medlemmer gjennom flere timer i solsteiken. Årets faglige politiske bragd gikk til Vegard Boberg, leder av Asker og Bærum brannkonstabelforening, for hans innsats og evne til å bruke det fagligpolitiske samarbeidet som et verktøy for å få resultater for sine medlemmer. Årets ildsjel gikk til Eirik Wangen Næss. Næss har stilt opp morgen og kveld på møter og aksjoner for bevegelsen, fremsnakket LO og utvist et særdeles engasjement i året som har gått. Helt til slutt ble årets mest tilfeldige pris utdelt, en pris alle var med i loddtrekningen av. Her vant Endre Røros fra Fellesforbundet et håndlaget glassfat fra Hadeland Glassverk som ble laget dagen før.  

Blant gjestene var LO-leder Peggy Hessen Følsvik, professor i samfunnsgeografi ved UiO Per Gunnar Røe, generalsekretær i i Norske folkehjelp Raymond Johansen, leder for LOs forhandlings- og HMS-avdeling Tone Faugli, Roger Bjørnstad sjeføkonom i LO, Sparebank 1 Østlandet, stortingsrepresentant Mani Hussaini (Ap) og partilederne Kirsti Bergstø (SV) og Marie Sneve Martinussen (Rødt). Også ordfører Morten Lafton ønsket velkommen til Jevnaker med et engasjerende innlegg.  

Neste regionkonferanse blir på Sørmarka 17.-18. oktober.

Vedtatte forslag regionkonferansen våren 2024.pdf