Send tips til LOs sommerpatrulje

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Send tips til LOs sommerpatrulje

Uke 27 er uken da LOs sommerpatrulje er ute og besøker ungdom i jobb i hele Trøndelag! Du kan fremdeles sende inn tips til steder de bør besøke.

LOs sommerpatrulje er ute på veien denne uken og besøker ungdom som er i jobb. Enten det er sommerjobb, fast jobb, vikariat eller under utdanning så vil sommerpatruljen snakke med folk for å sjekke at alt står bra til i trøndersk arbeidsliv.

Vi møter ofte ungdommer som er i sitt første arbeidsforhold. Det er viktig for oss at ungdom får en god start i arbeidslivet, at de ikke bare kjenner sine rettigheter, men også  sine plikter. LOs sommerpatrulje bidrar til å gi informasjon om nettopp dette, sier Malin Solheim Buan.
Patruljen er delt opp i tre grupper. Patrulje Sør, patrulje Nord og ringepatrulje.

I år har vi en hybridpatrulje, om man kan kalle det det, noen ringer og andre besøker ungdom. Det er viktig for oss at smitteverntiltak blir godt ivaretatt, sier Martin Morken.


Martin og Malin er LOs ungdomssekretærer i Trøndelag, det er de som koordinerer sommerpatruljen. De håper å møte ungdommer som har fått god opplæring av arbeidsgiveren sin.

Det er dessverre arbeidsgivere, også i Trøndelag, som ikke har alt på stell. Vi gjør de oppmerksom på eventuelle glipper de har gjort, slik  at de får en mulighet til å rette opp feilen, sier Buan.
Dersom dette ikke skjer så har vi god dialog både med Skatteetaten og Arbeidstilsynet, sier Morken. Det er en grunn til at LOs sommerpatrulje er ute for 36. året på rad. Det er stadig nye arbeidstakere å intervjue, og nye arbeidstakere å passe på.   
Patruljen tar fremdeles imot tips. Disse kan sendes inn her:

Tips til bedrift å besøke