LOs lærlingepatrulje i Trøndelag - påmelding

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Vil du bli med på LOs lærlingepatrulje i Trøndelag?

13. - 15. november

Her er litt informasjon som er verdt å få med seg:

«Hva er LOs lærlingepatrulje?»

Dette er en patrulje som reiser rundt på arbeidsplasser i Trøndelag og snakker med lærlingene om deres lønns- og arbeidsvilkår. Ved å bruke et intervjuskjema stilles det flere spørsmål med fokus på læringen. Lærlingene er framtidens fagarbeidere. Det å jobbe for lærlingenes arbeidsvilkår har alltid vært viktig for LO og LOs forbund. Gjennom lærlingpatruljen lærer vi mye om lærlingenes hverdag som vi kan ta med oss i det videre arbeidet. Ved å gi flere lærlinger informasjon og gode verktøy, sørger vi for at læretiden blir så god som mulig. Ved å delta på LOs lærlingpatrulje vil du bli kjent med mange andre ungdommer som er medlem i et LO-forbund. Du vil lære mye om spillereglene i arbeidslivet, og får være med i et viktig arbeid som bidrar til å sikre en god læretid for lærlingene i Norge.

«Trenger jeg noen forkunnskaper?»

Spørsmålene du/dere skal stille til lærlingene har du med deg, og du fyller ut et digitalt skjema på mobilen under besøkene. Du skal ikke gå alene på bedriftene du besøker, du vil alltid gå sammen med noen. Vi «matcher» partnere slik at de som er mindre erfaren kan gå sammen med noen som har mer erfaring. Før du skal ut på patrulje vil du få all informasjon du trenger for å kunne føle deg tygg når du går på besøk. Det vil derfor være et lite kurs på mandag morgen 13.november før patruljestart.

«Dette hørtes ut som mye jobb, er det noe jeg MÅ?»

I tillegg til å bli kjent med arbeidslivet på en annen måte enn det du gjør i hverdagen er det også veldig sosialt. Du vil bli kjent med folk som går patrulje, på tvers av forbundsgrenser. Kanskje vil du finne en ny venn som arbeider innenfor enn annen sektor enn du gjør. Tilbakemeldingene vi har fått fra tidligere deltagere er at de har hatt det veldig artig og at de har lært mye.

«Dette virker veldig spennende, jeg blir med – hvordan melder jeg meg på?»

Meld deg på her.

Etter at du har sendt inn din påmelding vil Malin ta kontakt for det praktiske. Dersom du har noen spørsmål kan du ta kontakt med Malin: malin@lo.no.