LO øker mest blant studentene

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

LO øker mest blant studentene

Med stand og aktiviteter er LO godt synlig på NTNU og Nord Universitet. Andelen studenter som velger et LO-forbund vokser.

Norges største arbeidstakerorganisasjon har opplevd en solid vekst blant studentmedlemmer de siste årene. Tall fra LOs forbund sier at andel studentmedlemmer økte med fem prosent i 2021. I Trøndelag er det nå over 3.000 studentmedlemmer.

LO jobber for studentenes rettigheter på en rekke områder. Økt studiestøtte til 2G, mer rettferdig boligpolitikk, studenter inkluderes i dagpengeordningen og styrke studentenes psykiske helsetilbud. 

Studenter tilbys alle studenter i LOs forbund gratis innboforsikring inkludert i medlemskapet, uten krav om egenandel. Vi tilbyr også en reiseforsikring for 79 kr i måneden, og da får du livsforsikring inkludert.

LOs forbund vokser mer enn konkurrentene, De tre siste årene har andelen studentmedlemmer i LOs forbund vokst med om lag 21 prosent.  Dette tilsvarer rundt 4 500 nye studentmedlemmer. Også i 2021 vokser LO mer enn både Akademikerne og Unio blant studenter. Akademikerne har de siste tre årene økt sin medlemsmasse med 4 prosent, mens Unio opplever en tilbakegang på -3 prosent. Dette tilsvarer 1 246 nye medlemmer i Akademikerne og 1194 færre medlemmer i Unio, enn i 2019.