Filmen Sulis 1907

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Filmen Sulis 1907

Sulis 1907 er en norsk historisk dramafilm basert på en mørk del av norsk arbeiderhistorie.

I 2022 inngikk LO et samarbeid med Storyline Nor, som etter 12 års planlegging har produsert filmen «Sulis 1907» som tar for seg en mørk, men viktig del av norsk arbeiderhistorie. Filmen har premiere 6. oktober 2023 på norske kinoer.

Sulis 1907 er et episk historisk drama om opprøret i gruvesamfunnet i Sulitjelma, som da var Norges nest største arbeidsplass. Et opprør som skulle vise seg å endre hele historien vår. Sulis var gruvebyen der arbeiderne ble utnyttet maksimalt for å tyne mest mulig ut av naturressursene på kortest mulig tid, kun for å berike eierne i Helsingborg. Arbeiderne fant seg ikke i det, og det endte i opprør. Filmen regissert av Oscar-nominerte Nils Gaup. Gaup er kjent for filmer som Veiviseren, Kautokeinoopprøret og Birkebeinerne. Manuset er skrevet av kritikerroste Christopher Grøndahl, som blant annet har skrevet manus til Kampen om Narvik. I hovedrollene spiller Otto Fahlgren og Simon J. Berger.

En film om forrige århundrets opprør, som formet Norge. 
Som endret Norge til et samfunn der ingen lenger skal måtte stå med lua i hånda.
Vår historie - Norges historie.

Her kan du se klipp fra filmen!

I samarbeid med LOfavør og lokalorganisasjonene tilbyr vi nå billetter for førpremiere til filmen Sulis til forbund, fagforeninger og avdelinger:

  • fredag 15. september kl. 18.00 på Nova 1 i Trondheim (431 billetter)
  • onsdag 27. september kl. 18.00 på Steinkjer (52 billetter) UTSOLGT
     

Fra kl. 17.30 blir det en spennende presentasjon av filmen og LOfavør-stand med utdeling av give aways.

Billetten inkluderer popcorn og brus og koster kr. 160,-. Bindende påmelding innen fredag 1. september her  («først til mølla»-prinsippet gjelder). NB! Billetter kan ikke bestilles av enkeltpersoner, men av forbund, fagforeninger og avdelinger. Faktura sendes ut i etter bilettbestilling.

Til orientering vil det også blir skolevisninger for 10. klasser rundt om i landet.

Ta kontakt med LOs regionkontor om det er spørsmål eller annet!

Velkommen til kino-kveld!