Filmen Sulis 1907

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Vinn billetter til eksklusiv førpremiere 19. sept.

En film om forrige århundrets opprør, som formet Norge. Som endret Norge til et samfunn der ingen lenger skal måtte stå med lua i hånda. Vår historie - Norges historie.

I 2022 inngikk LO et samarbeid med Storyline Nor, som etter 12 års planlegging har produsert filmen «Sulis 1907» som tar for seg en mørk, men viktig del av norsk arbeiderhistorie.

Filmen har premiere 6. oktober 2023 på norske kinoer.

Sulis 1907 er et episk historisk drama om opprøret i gruvesamfunnet i Sulitjelma, som da var Norges nest største arbeidsplass.

Et opprør som skulle vise seg å endre hele historien vår. Sulis var gruvebyen der arbeiderne ble utnyttet maksimalt for å tyne mest mulig ut av naturressursene på kortest mulig tid, kun for å berike eierne i Helsingborg. Arbeiderne fant seg ikke i det, og det endte i opprør.

Fra filminnspilling: Nils Gaup og Peggy Hessen Følsvik

Filmen regissert av Oscar-nominerte Nils Gaup, som er kjent for filmer som Veiviseren, Kautokeinoopprøret og Birkebeinerne. Manuset er skrevet av kritikerroste Christopher Grøndahl, som blant annet har skrevet manus til Kampen om Narvik. I hovedrollene spiller Otto Fahlgren og Simon J. Berger.

Her kan du se klipp fra filmen

Vinn billetter til eksklusiv forhåndsvisning tirsdag 19.september i Stavanger kl. 17.30