Hva legger du i ordet beredskap?

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Representanter fra beredskapsetater i Norge

Hva legger du i ordet beredskap?

På LOs regionkonferanse i Møre og Romsdal var beredskap satt på dagsorden. Begrepet er brukt i mange sammenhenger, og vi alle burde kanskje ha litt mer oversikt over hva dette omhandler.

Så hva er beredskap for deg? Er det beredskap i forhold til krig og uroligheter, er det egenberedskap i hjemmet, er det forsyningssikkerhet på mat og medisiner, er det beredskap i forhold til ulykker i naturen eller naturkatastrofer, sikre kommunikasjonslinjer, Nettsikkerhet, samferdsel, og kanskje alt dette og mer til?

 

På konferansen var Statsforvalter, Politi, HV11, Sivilforsvaret, Bondelaget, FORF (paraplyorganisasjonen til for eksempel Norsk Folkehjelp og Røde Kors) og sanitetsgruppen til Norsk Folkehjelp Nesset til stede. Og disse aktørene til sammen hadde et bredt perspektiv på hva beredskap bør være for oss i dag.

De siste årene har gitt oss litt mer erfaring på temaet. Pandemien ga oss et innblikk i hvor selvforsynte vi er på mat og medisinsk utstyr. Vi er ganske sårbare i slike situasjoner, og vi ser at butikkhyller og apotek blir tomme for varer vi har stort behov for. Vi anbefaler å gå gjennom rådene som finnes på www.sikkerhverdag.no i forhold til hva som er anbefalt å ha hjemme.