Tillitsvalgte må være vaktbikkjer nå!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Peggy Hessen Følsvik på talerstilen foran forsamlingen LOs regionkonferanse i Innlandet
LO-leder Peggy Hessen Følsvik innledet på LOs regionkonferanse i Innlandet

Tillitsvalgte må være vaktbikkjer nå!

Vi oppfordret til å bruke stemmeretten, men det endte med dårlig valgdeltakelse og framgang for høyre ved valget. Vi må være på vakt. Da LO-leder Peggy Hessen Følsvik snakket om den politiske situasjonen, handlet det innledningsvis om et labert valgresultat.

Valgoppslutningen ved valget var dårlig, og resultatet var store endringer i maktsammensetningene i veldig mange av kommunene. Peggy ber de tillitsvalgte være på vakt i perioden. Trykket vil komme for mer privatisering av offentlige tjenester, og de tillitsvalgte må bruke de verktøyene som er i avtaleverket for å holde igjen. Dette er en viktig jobb der vi i LO- familien må bruke vår kraft og tyngde.

1 million medlemmer

LO nådde 1 million medlemmer i år. Dét har vært et mål lenge, og endelig lyktes vi! Vi er større, sterkere- sammen. Vi skal feire at vi er et større fellesskap og vi skal bruke den innflytelsen til det beste for våre medlemmer.

- LO har styrke og kraft med 1 million medlemmer. 

KRAFTLØFTET

"Kraftløftet" er et godt eksempel på hvordan trepartssamarbeidet kan fungere. LO og NHO sentralt har jobbet sammen med regjeringen for å kartlegge behov på kraftfeltet for å kunne skape flere arbeidsplasser. I fylkene har LO, NHO og fylkeskommunen gått sammen for å spisse fokus på fylkets tiltak som gir nok og riktig kraft til en brukbar pris for folk og bedrifter.

- Det er dette "Kraftløftet" handler om- arbeidsplasser og næringsutvikling lokalt. Det handler om å utvikle eksisterende arbeidsplasser og også om å skape nye. Her i Innlandet er utfordringen blant annet at det produseres stort sett uregulerbar kraft her sa Peggy Hessen Følsvik.

Innlandet har ikke infrastruktur for lagring av kraften som produseres. Kraften produseres i stor grad på vannkraft, forsyningen er ikke jevn nok til å forsyne nye og større industriarbeidsplasser. Dermed må kraft fra Innlandet benyttes utenfor fylket og arbeidsplassene glipper ut av hendene våre. 

Peggy oppfordrer alle tillitsvalgte til å diskutere kraft og tilgang på strøm for nye arbeidsplasser på alle arbeidsplasser.  Det er like viktig for ansatte i kommune eller fylke, såvel som i private bedrifter. Så gir mer stabil kraftforsyning også tryggere kraftlevering til private husholdninger.  

Her kan du lese rapporten "Kraftløftet i Innlandet"

Internasjonal uro og krig

Med krig i Ukraina får vi verdens uro veldig tett på oss, og det er viktig at vi gjør alt vi kan for de som trenger at vi stiller opp. Fra LO sin side er det viktig å holde kontakt med fagbevegelsen i Ukraina og gjennom det støtte dem i en veldig vanskelig situasjon.

 Krigen på Gaza har vi fordømt. Men så lenge den pågår, er det viktig at vi støtter opp om Norsk Folkehjelp sitt arbeid på Gaza, oppfordret Peggy til i sin innledning

Oppfordring om å støtte Norsk Folkehjelp sitt arbeid på Gaza er allerede utgått fra LOs regionkonferanse i Innlandet. Uttalelsen kan du lese her.