Pensjonsseier for LO

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: LO/Helge Heyerdahl

Pensjonsseier for LO

Nå vedtar regjeringen at du får pensjon fra første krone du tjener. - Dette er en jubeldag for LO og alle arbeidsfolk. En langvarig kamp er kronet med seier, sier LO-nestleder Roger Heimli.

Obligatorisk tjenestepensjon

Regjeringen har i dag lagt frem et lovforslag som skal innføre krav om pensjon fra første krone i private tjenestepensjonsordninger. Nå blir det krav i alle private tjenestepensjonsordninger om å spare minst 2 prosent av medlemmenes inntekt fra første krone, og fra 13 år alder.

En kampsak

- Dette har vært LO og fagbevegelsens kampsak i mange år. En million nordmenn har gått glipp av betydelige beløp i pensjon hvert år. Først og fremst lavlønte og kvinner. Det var på tide at regjeringen endelig ga etter, sier LOs nestleder Roger Heimli.

Grunnprinsippet i pensjonsreformen er at man skal få opptjening for all inntekt man har gjennom yrkeskarrieren. Slik har det ikke vært.

Sikrer lavtlønte

- Det er på tide å sluttføre pensjonsreformen ved å sikre at også lavtlønte – og særlig kvinner – får samme rettigheter som det som er vanlig i høytlønte mannsyrker, sier Heimli.

Han er glad for at det blir fullt gjennomslag, med pensjon fra første krone, fra 13 år og fra deltidsjobber utover 1000 kroner. Derimot er han kritisk til at regjeringen har brukt så lang tid.

- Dette foreslo vi allerede i 2018. Når regjeringen innfører det først fra 2023, betyr det at en million arbeidstakere har gått glipp av betydelige summer i opptjent pensjon. Det er et pensjonsran, sier Heimli.

Kontakt

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

E-post: presse@lo.no