Endelig en plan for luftfarten

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av  Jon-Ivar Nygård, Norges samferdselsminister, leder i LO luftfart, Sissel Skoghaug
FORNØYDE: Leder i norsk flygerforbund Aleksander Wasland, samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og leder i LO luftfart Sissel Skoghaug er svært fornøyde med at planen for norsk luftfart er på plass. Foto: Linda Reinholdtsen

Endelig en plan for luftfarten

– Regjeringen har lyttet til oss og leverer en solid plan for norsk luftfart, sier leder i LO luftfart Sissel Skoghaug.

Luftfart

– Vi er svært fornøyde med at regjeringen endelig har lagt fram en plan for norsk luftfart. Dette er virkelig gode nyheter for denne næringa som binder landet sammen, og er en stor og viktig arbeidsplass, sier Skoghaug.

– Regjeringen har lyttet 

LO Luftfart er et kompetanse- og samarbeidsorgan for ni LO-forbund som organiserer ansatte innen luftfarten.

– Denne planen har vi i LO Luftfart presset på for å få siden 2016, så dette er en stor dag for oss. Regjeringen har lyttet, og de ansatte i lufta og på bakken kan være svært fornøyde!

Lønns- og arbeidsvilkår skal vektlegges

Skoghaug er spesielt glad for at norske lønns- og arbeidsvilkår skal vektlegges når FOT (Forpliktelser til offentlig tjenesteytelse)-rutene skal ut på anbud framover.

– Jeg forventer at dette betyr at det blir en slutt på statsstøttet sosial dumping på distriktsrutene. Sommerens streik i SAS gjorde folk flest klar over den vanskelige situasjonen for pilotene. Det er derfor viktig og riktig at regjeringen nå poengterer viktigheten av ryddige og seriøse arbeidsforhold i norsk luftfart, sier Skoghaug.

Hun forteller at LO Luftfart er glade for at Luftfartstilsynet skal få et større ansvar ved å påse at norske lønns- og arbeidsvilkår følges.

– Men vi forventer at de får et betydelig løft i ressurser for å gjøre jobben sin.

Overordna er denne planen for norsk luftfart et solid og grundig kunnskapsdokument.

Kontakt