LO bryter forhandlingene i finanssektoren

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av Christopher Beckham
MEKLING: Forbundsleder Christopher Beckham melder om liten forhandlingsvilje hos arbeidsgiverne. Nå går oppgjøret til mekling.

LO bryter forhandlingene i finanssektoren

LO, sammen med HK Norge og Fagforbundet, bryter lønnsforhandlingene med Finans Norge. Dermed må partene møtes hos riksmekleren.

Lønnsoppgjøret 2024

– Vi opplever liten forhandlingsvilje hos arbeidsgiverne. Da må vi få hjelp fra mekleren, sier forbundsleder i HK og forhandlingsleder, Christopher Beckham.

Større lønnsforskjeller

– Vi ønsket at mest mulig av potten skulle fordeles sentralt, det ønsket ikke arbeidsgiver. Det er skuffende at arbeidsgiver viser så liten vilje til forhandling, legger han til.

Tariffoppgjøret mellom LO og NHO la en ramme på 5,2 prosent, etter en fire dager lang streik, som i stor grad handlet om at de med lavest lønn må prioriteres.

LO har omtrent 2500 medlemmer i finanssektoren, som hovedsakelig ikke er blant de lønnsledende. En større pott til sentral fordeling ville sørge for større utjevning og et rettferdig oppgjør.

– En for stor pott til lokal fordeling fører til større lønnsforskjeller. Det ønsker ikke LO å være med på, sier Beckham.