Kutter utslipp og skaper jobber: – Dette gir håp

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av LO-leder Peggy
Foto: Trond Isaksen/LO ELEKTRIFISERING AV MELKØYA: – Det finnes ingen andre steder i Norge hvor potensialet for å kutte norske klimagassutslipp er større. Å elektrifisere anlegget på Melkøya kutter enorme utslipp og bidrar massivt til at vi når klimamålene våre, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Kutter utslipp og skaper jobber: – Dette gir håp

Elektrifisering av Melkøya: Regjeringen har godkjent Snøhvit Future-prosjektet og lanserer samtidig et stort kraft- og industriløft for Finnmark.

Klima, miljø og natur

– Pakken regjeringen legger frem i dag sikrer sysselsetting på anlegget og kommer til å gi store ringvirkninger, når det gjelder aktivitet i nord, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik og legger til:

– Dette gir håp. Dette er bra. Ikke bare for landsdelen, men for hele Norge.

– Kutter enorme utslipp

Elektrifisering av Melkøya er ifølge LO-lederen helt avgjørende om Norge klarer å oppnå klimamålet om å kutte 55 prosent av utslippene innen 2030.

– Det finnes ingen andre steder i Norge hvor potensialet for å kutte norske klimagassutslipp er større. Å elektrifisere anlegget på Melkøya kutter enorme utslipp og bidrar massivt til at vi når klimamålene våre.

Alternativet til elektrifisering av Melkøya og norsk sokkel er negativt for både klima og sysselsettingen.

– Sier vi nei til elektrifisering av norsk sokkel, sier vi samtidig nei til at Norge skal nå klimamålene innen 2030. Dermed settes titalls tusen norske arbeidsplasser i fare. For det finnes ingen andre realistiske veier til 2030-målet. 

– For LO handler dette om to ting: Kutte utslipp og skape jobber. Det sørger regjeringen for nå, og det skal den ha ros for.

Hessen Følsvik understreker at det er avgjørende at regjeringen følger opp det de lover i denne pakken, nemlig å sørge for at den fornybare kraftproduksjonen i Finnmark innen 2030 må øke minst like mye som den planlagte forbruksøkningen ved Hammerfest LNG

– Dette forplikter at regjeringen leverer i bøtter og spann, når det gjelder nok og rimelig nok kraft til Finnmark. En forutsetning for videre vekst i nord er mer kraft, som gjør at vi kan skape nye næringer og flere arbeidsplasser, sier LO-lederen.

Les mer på regjeringens nettsider.

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

E-post: presse@lo.no