Ukraina-markering

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Lørdag er det støttemarkeringer for Ukraina over hele Norge. Foto: Norsk-ukrainsk venneforening

24. februar er det solidaritetsmarkeringer med Ukraina over hele landet

Det er to år siden Russlands fullskala invasjon av Ukraina. Bli med på markering og vis din støtte for Ukrainas frihetskamp!

Internasjonalt

Det er to år siden Russlands fullskala invasjon av Ukraina.

Hundretusenvis er blitt drept eller skadet mens millioner lever under russisk okkupasjon. Ukrainerne kjemper for å frigjøre sitt land. Samtidig terrorbombes ukrainske byer i et forsøk på å knekke sivilbefolkningens motstandsvilje.

24. februar 2024 står hele verden sammen og markerer sin støtte til Ukraina. Bli med på den store solidaritetsmarkeringen #StandWithUkraine utenfor Stortinget i Oslo.

Markeringen arrangeres av Ukrainas ambassade i Norge, Den ukrainske forening i Norge og Norsk-ukrainsk venneforening. LO vil delta på arrangementet og holde appell.

Med parolen #StandWithUkraine vil det være markeringer over hele verden og titalls ulike steder i Norge. Vis at du bryr deg, møt opp utenfor Stortinget og bli med videre på demonstrasjonstoget til Ukrainas plass.

Det holdes flere Ukraina-markeringer på lørdag 24.februar.

På hjemmesiden til Norsk-Ukrainsk Venneforening legges det ut mer informasjon over alle solidaritetsmarkeringene som finner sted i Norge.

Kontakt