LO bevilger til Norsk Folkehjelp

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Over 8000 personer har blitt drept på Gaza siden 7.oktober. Nesten 3500 av disse skal være barn. Foto: Norsk Folkehjelp

LO støtter Norsk Folkehjelp med 500 000 kroner som øremerkes humanitær hjelp til Gaza

LO fordømmer Israels angrep på sivile og ber om at humanitærretten respekteres. Den desperate krisen på Gaza er blitt en humanitær katastrofe uten sidestykke.

Internasjonalt

LO støtter Norsk Folkehjelp med kr 500 000,- som øremerkes humanitær hjelp til Gaza.

Det skjer etter at LO-sekretariatet vedtok en uttalelse der angrep på sivile fordømmes.

- Nyhetene og bildene som kommer daglig fra Gaza preger oss. Sivilbefolkningen er hardt rammet og uskyldige mennesker er sperret inne på et område på størrelse med Oslo. De har ingen steder å rømme og blir offer for Israels angrep. Det var enorme humanitære behov på Gaza fra før, nå er behovene enda større, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

8306 palestinere har nå blitt drept i Gaza. Nesten 3500 av disse skal være barn, ifølge helsemyndighetene i Gaza. Også FN gjengir disse tallene.

Fordømmer angrep på sivile

Det siste døgnet har israelske styrker bombet nær sykehus på Gazastripen og bedt om at sykehusene blir evakuert. 2,3 millioner innbyggere på den svært tett befolkede Gazastripen står nå uten mat, vann, strøm, medisiner, tilgang på helsetjenester og trygge tilfluktssteder.

Norsk Folkehjelp er en av få utenlandske organisasjoner som arbeider på Gazastripen.

- Norsk Folkehjelp har vært til stede på Gaza i flere tiår og har aldri opplevd en situasjon som er verre enn nå. Denne bevilgningen følger opp uttalelsen LO-sekretariatet vedtok 16. oktober som fordømmer angrep på sivile og krever at humanitærretten respekteres. Okkupasjonen og blokaden må avsluttes av Gaza. For oss er det derfor selvsagt å støtte Norsk Folkehjelps humanitære arbeid på Gaza-stripen, sier Følsvik.

Ber om umiddelbar våpenhvile

Statsminister Jonas Gahr Støre fordømmer Israels kollektive avstraffelse av palestinerne.

- Norge ber om en umiddelbar våpenstillstand. Jeg er glad for at et stort flertall av verdens land har vedtatt en resolusjon i FN om våpenstillstand og å få inn nødhjelp. Dette kan ikke få fortsette.

LO fordømmer Israels kollektive avstraffelse av palestinerne, utsulting og tvangsflytting av sivilbefolkning på Gazastripen. Den desperate krisen på Gaza er blitt en humanitær katastrofe uten sidestykke.

Vi ber regjeringen bruke alle mulige diplomatiske og politiske kanaler for å presse fram våpenhvile og reelle fredsforhandlinger. Samtidig krever vi at blokaden oppheves, okkupasjonen avsluttes og at palestinernes rettigheter respekteres.