Liv Tørres blir med i utvalg for ansvarlig næringsliv

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Liv Tørres har blitt oppnevnt i OCEDs norske kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv. FOTO: Erik Sundt

Liv Tørres oppnevnt i kontaktpunktet for ansvarlig næringsliv

Liv Tørres blir LOs representant i OECDs norske kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv. Utenriksminister Espen Barth Eide sier kontaktpunktet er næringslivets fremste støttespiller for å følge OECDs retningslinjer for samfunnsansvar.

Internasjonalt

OECDs Retningslinjer setter standarden for hvordan næringslivet skal opptre internasjonalt.

OECDs norske kontaktpunkt er sammensatt av en representant fra en av NHOs medlemsbedrifter, en representant fra LO, og en representant fra sivilsamfunnet. Kontaktpunktet ledes av lagdommer Frode Elgesem.

Nå har Liv Tørres, leder for internasjonal avdeling i LO og Anita Househam fra NHO-medlemmet Statnett blitt valgt inn som nye medlemmer for tre år.

Setter standarden internasjonalt

- Jeg er veldig glad for å bli med i OECDs norske kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv, og i godt selskap med de andre i utvalget, sier Liv Tørres. OECDs Retningslinjer var banebrytende da de kom og har satt standarden for en rekke nasjonale lovverk og internasjonale rammeverk. Det blir spennende å følge opp arbeidet med retningslinjene i praksis på norsk side, sier Tørres.

Tørres har arbeidet med internasjonale spørsmål i over tretti år. Hun har blant annet vært direktør for Pathfinders for Peaceful, Just and Inclusive Societies i New York, direktør i Nobels Fredssenter, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, forskningssjef ved Forskningsstiftelsen Fafo og politisk rådgiver for arbeids- og inkluderingsministeren. Tørres har en doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

- Tørres og Househam har begge bred erfaring med ansvarlig næringsliv og vil bidra til å styrke arbeidet på dette viktige feltet framover, sier Frode Elgesem.

Barth Eide: - Viktig funksjon

Tørres og Househam ble oppnevnt som medlemmer fra 1. mars i år av utenriksminister Espen Barth Eide, i samråd med Nærings- og fiskeridepartementet og i konsultasjon med Finansdepartementet og Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Barth Eide understreker at kontaktpunktet har en viktig funksjon i regjeringens politikk for å fremme ansvarlig næringsliv innen næringslivet hjemme og ute.

Videre står det i brevene at utøvelse av samfunnsansvar er en svært viktig del av det å drive næringsvirksomhet.

- Norges kontaktpunkt skal være næringslivets fremste støttespiller i å etterleve OECDs retningslinjer, fastslår Barth Eide.

Les mer om utvalget her.

Les mer om OCDEs retningslinjer for næringsliv her.

Kontakt