Masha Bahari

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Mahsa Bahari - statsviter - NTL

Hvorfor er det viktig å være fagorganisert? Sett fra et samfunnsperspektiv.

– For meg er det viktig at vi prøver å balansere maktstrukturene i samfunnet, sier Bahari.

– Å være fagorganisert er en god måte å bidra i avgjørelser og påvirke hvordan arbeidsplassen din organiseres og drives.

Historisk fagforening for offentlig ansatte

Som statsviter og statlig ansatt forteller Bahari at LO og NTL historisk sett har organisert flest statlige ansatte, sammenlignet med andre fagorganisasjoner. Dermed har de også vært en sterk stemme i kampen om rettigheter hos statlige ansatte.

NTL er et fagforbund for ansatte i staten og virksomheter med offentlig tilknytning. Med over 50 000 medlemmer er de et av de største fagforbundene i LO. De organiserer også studenter og lærlinger under 35 år med tilbudet NTL Ung.

Hvorfor valgte du nettopp LO og NTL?

– Gjennom å organisere meg ønsker jeg å bidra til et sterkere fellesskap med mindre forskjeller, sier Bahari.

– I tillegg har jeg fått en veldig god og rimelig forsikringsordning, og er del av et stort og solid fagforeningsfellesskap som stiller opp for hverandre.

Som medlem av NTL får du tilgang til Norges beste bolig- og reiseforsikring, i tillegg til gratis kurs og konferanser om arbeidslivspolitikk. Du får også mulighet til å søke om utdanningsstipend.

Råder til å lese om de ulike fagforeningene

Baharis råd til de som vurderer å melde seg inn i en fagforening er å sette seg inn i hva de ulike fagforeningene står for på forhånd.

– Ta deg tid til å lese litt om de prinsipielle standpunktene til de ulike fagforeningene. Jeg har selv møtt en del som har vært organisert i andre fagforeninger, men som har byttet over til LO og NTL etter hvert som de har forstått at de er mer enig med oss.