Madiou Konate

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Madiou Konate

Hvorfor mener du det er viktig å være fagorganisert?

– Å vite at du har noen i ryggen er utrolig viktig i arbeidslivet. Å være del av en organisasjon hjelper meg også til å føle meg trygg i jobben min, sier Konate.

Han påpeker at fagorganisasjonene spiller en viktig rolle i et samfunnsperspektiv. De er et stort bidrag for at utøvernes rettigheter blir ivaretatt, de får lang fartstid og at alle skal trives på arbeidsplassen.

Med hvilke utfordringer i arbeidslivet er LO og NISO en god partner og støtte for deg og andre med din utdannelse?

– Å være toppidrettsutøver krever mye fokus, og i tillegg er det mye usikkerhet rundt fremtiden din. Da er det uvurderlig å kunne være del av en organisasjon som tilrettelegger for karriereplanlegging, og virkelig ønsker å hjelpe deg med å finne muligheter og løsninger for å studere, selv når du fortsatt jobber aktivt som idrettsutøver.

Som toppidrettsutøver har du en kortere karriere enn innen de fleste andre yrker, og for de alle fleste krever det en stor omstilling der andre yrker fortsatt er midt i arbeidslivet.

– Da er det uvurderlig å ha en organisasjon som virkelig ønsker å hjelpe deg med å finne muligheter for fremtidige studier og karriere – selv når du fortsatt jobber aktivt som idrettsutøver, forteller Konate.

Fremtidsplaner og forsikring

Konate forteller at medlemskapet i LO og NISO har gitt han sikkerhet i yrkesveien sin.

– Gjennom fagorganisasjonen får jeg hjelp med å ivareta rettighetene mine som idrettsutøver, slik at jeg kan gjøre det jeg elsker uten å være bekymret. Jeg synes det er en veldig god grunn til å være medlem, sier han.

Konate nevner også et par konkrete fordeler som gjør det attraktivt å være organisert, slik som forsikringene han og familien får tilgang på. I tillegg får han mulighet til å møte mange nye mennesker gjennom ulike samlinger og arrangementer, som bidrar til at fellesskapet medlemmene mellom blir sterkere.

I tillegg til at NISO har god kjennskap til idrettsfeltet i Norge og innsikt i yrkesspesifikke problemstillinger/situasjoner, bistår de også med alt fra forsikringer til mental helsehjelp til økonomisk rådgivning. Hos NISO finner du også Idrettens Karrieresenter (IKS), hvor du får hjelp karriereplanlegging og -rådgivning.

Ikke vent ­– mye kan skje på kort tid

Konates råd til alle som vurderer å melde seg inn i en fagforening er enkelt:

– Gjør det! Ikke tenk senere at du burde ha meldt deg inn – spesielt når det kommer til toppidrettsutøverne. Mye kan skje i karrieren din på kort tid, også mens du vurderer om du skal bli medlem.

Han anbefaler også å bli kjent med NISO og deres fordeler, så kan en heller takke nei til tilbud og fordeler som dukker opp. 

Møt flere av våre medlemmer.