Jorge

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

For Jorge er Fagforbundet en trygg havn

Å være fagorganisert handler om trygghet og sikkerhet, men også om å kunne være med på å skape et rettferdig samfunn, sier Jorge som jobber som barnehagelærer. 

Han trekker frem at Fagforbundet har vært en viktig partner og støtte når det har oppstått uenigheter på arbeidsplassen, og bidratt til å skape gode møteplasser.

–  De har bistått meg med veiledning, henvist til forskrifter og lovverk, og talt min sak. De har rett og slett vært en trygg havn å henvende seg til. Med forbundet som et tydelig talerør har det vært enklere å skape rom for anerkjennende og gode dialogprosesser hvor mine meninger har fått betydning og jeg har opplevd å bli hørt, sier han.

Utvikler egen arbeidsplass

Som medlem av barnehagelærernettverket har Jorge kunnet være med på å skape møteplasser for inspirasjon, faglig innputt, og rom for at grasrota har kunnet drøfte pågående dilemmaer.

– Her har jeg fått muligheten til å være med på å støtte oppunder det nasjonale satsningsarbeidet for å få flere menn inn i barnehagen. Vi har blant annet klart å skape et direkte talerør for å ytre våre meninger inn mot politiske styringsdokumenter. Å kunne være delaktig i arbeidet for å bedre arbeidsvilkår og samtidig være en bidragsyter for den faglige utviklingen mot fremtidens barnehager, har vært viktig for meg, sier han.

Står sterkere sammen

Foruten muligheten til å bidra med å utvikle sin egen arbeidsplass, gjorde solidariteten for ulike yrkesgrupper det lett for Jorge å velge Fagforbundet. Fagforbundet er LOs største forbund med nesten 400 000 medlemmer fordelt på 180 ulike yrker, deriblant barnehageansatte. Jorge beskriver Fagforbundet som romslig, inkluderende og med en vidsynt holdning.

– Vi som er fagorganisert blir som støttebjelker for hverandre, hvor vi i fellesskap skaper en sikrere og tryggere fremtid sammen, sier han.

Jorge oppfordrer også andre til å melde seg inn i en LO-forening.

– Vil du skape trygge, sikre og forutsigbare rammer for ditt arbeidsliv og fremtid, anbefaler jeg deg å melde deg inn i en LO-forening hvor vi sammen blir sterkere, sier han.

Møt flere av våre medlemmer.