Ingrid Uddu

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

For Ingrid er et sterkt fagforbund med på å styrke kulturlivet

Ingrid forteller at Creo og LO var et naturlig valg da Ingrid skulle melde seg inn i et fagforbund.

– Siden Creo er det absolutt største fagforbundet på kulturfeltet, og LO er den største hovedorganisasjonen, gir de også de beste mulighetene for å oppnå gode resultater for medlemmene sine, sier hun.

Bærekraftige løsninger

Ingrid er utdannet med diplomeksamen fra Norges Musikkhøyskole. Hun valgte å melde seg inn i Creo fordi hun ønsket løsninger som fungerer bra uansett om du er arbeidstaker, selvstendig næringsdrivende, eller driver en bedrift selv.

– Med et omfattende fagforbund og en sterk hovedorganisasjon i ryggen, styrker vi rammene for kulturlivet. Det gir bedre lønns- og arbeidsvilkår for kulturbedriftene, uansett hva du jobber med.

Creo består av alt fra musikere og dirigenter, til dansere, scenografer, teknikere og kritikere. Organisasjonen har i dag over 9000 medlemmer, og alle som har inntekt fra kunstneriske eller pedagogiske yrker, kan bli medlem.

Ingrid påpeker at organisasjonens løsninger må være bærekraftige, noe som innebærer at vilkårene ikke kun fungerer for arbeidstakere og arbeidsgivere – men også for bedriftene og samfunnet lokalt og globalt. Dette er et perspektiv som LO har fokus på.

Creo arbeider også for en økt forståelse for kunstnerens betydning i samfunnet, gjennom politisk påvirkning og opplysningsarbeid om faglige, kulturpolitiske og kunstneriske emner.

Politisk arbeid

I hvilke utfordringer i arbeidslivet er LO og Creo en god partner for deg og andre med din utdannelse?

– Kulturlivet er avhengig av politisk støtte og fornuftige prioriteringer for å fungere best mulig, svarer Ingrid. Creo og LO har stor innflytelse på kulturområdet, og bruker mye ressurser på å jobbe politisk for å finne de gode løsningene.

– Da blir det også lettere for kulturen å oppfylle sin oppgave om å gi opplevelser, mening og varme til samfunnet, forteller Ingrid.

Lønn å leve av, tariff å leve med

I tillegg til å ha fått en lønn å leve av, og en tariffavtale å leve med, forteller Ingrid om flere personlige medlemsfordeler som hun har fått som medlem av Creo.

– Jeg har fått en lønn til å leve av, og en tariffavtale til å leve med.

I tillegg får hun dekket forsikringsordninger gjennom medlemskapet sitt, som innbo-, ansvar-, ulykke- og grunnforsikring. Hun får også god hjelp og rådgivning – uansett om det gjelder enkeltsaker eller tarifforhandlinger.

– Fellesskapet med resten av sektoren åpner også for en nyttig dialog og et samarbeid, som gjør det mulig å holde en god dialog, og å finne strategiske løsninger nasjonalt og globalt.

Helt til slutt, hva er ditt råd til de som vurderer å melde seg inn i en fagforening?

– Ikke nøl. Meld deg inn i dag og bli en av oss!

Møt flere av våre medlemmer.