Catharina Chen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Catharina er opptatt av tryggheten og styrken som ligger i en samlet kulturbransje

– Fagforeninger er en plattform hvor man sammen kan sette en standard og krav til kulturbransjen, forteller hun.

Hvorfor mener du det er viktig å være fagorganisert? – Sett fra et samfunnsperspektiv.

– Jeg synes det er viktig å kunne ha et sted der man kan stå sammen som musikere og kunstnere, sier Catharina

Fellesskap

Som medlem i Creo deler Catharina fagorganisasjon med 9800 andre kunstnere og musikere. Dette gjør Creo til Norges største kunstnerorganisasjon. 

– Fagorganisasjonen utgjør en plattform hvor man kan dele kunnskap og erfaringer, og sammen sette standarder og krav til markedet.

For Catharina er det viktig at medlemmenes interesse og rettigheter blir ivaretatt, og da er det en ekstra stor trygghet å vite at man har et fungerende apparat bak seg som stiller opp når man trenger det.

– Sammen står vi sterkere, legger hun til.

Rettferdig arbeidsliv

Hvorfor valgte du nettopp LO og Creo? Hvilke personlige fordeler har du fått av medlemskapet?

– Jeg valgte Creo fordi det er den beste fagforeningen for meg som musiker, forteller Catharina.

Heldigvis har ikke Catharina opplevd noen personlige utfordringer i arbeidslivet. Likevel har hun et sterkt ønske om at kunstnere blir rettferdig behandlet i arbeidslivet, og dermed er det viktig å vite at man kan få støtte hos en fagforening.

Som medlem i Creo har du blant annet tilgang på juridisk rådgivning, advokatbistand, søknad- og kontraktshjelp, fri inkassotjeneste og kurs og konferanser.

– Musikere og kunstnere spiller en enormt viktig rolle i vårt samfunn, påpeker Catharina.

Gode ordninger

Hun setter stor pris på fagforeningens samarbeid med Sparebank1 (Østlandet), som har bidratt til at hun kan følge drømmene sine som musiker.

I tillegg til bankordninger, kan man som medlem i Creo og LO få tilgang til advokathjelp, konfliktlån og en rekke gunstige forsikringer.

Hva er ditt råd til de som vurderer å melde seg inn i en fagforening?

– Sett deg inn i medlemsfordelene, og eventuelt hvilke banker som fagforeningen din samarbeider med. Det er nok mange der ute som ikke er klar over at de for eksempel sitter på en dobbel innboforsikring. Det tok alt for lang tid før jeg skjønte det selv!

Som CREO-medlem har du ulykkesforsikring, ansvarsforsikring og markedets beste innboforsikring inkludert i medlemskapet. Du får også tilgang til Norges beste instrument- og utstyrsforsikring, turnéforsikring, advokatforsikring og reiseforsikring fra Europeiske.

– Det krever kanskje litt ekstra forarbeid å sette seg inn i dette, men det skjuler seg mange gode fordeler som man kan spare på. Og penger spart er penger tjent.