LOs sommerpatrulje: nå er informasjonstjenesten åpnet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO/Trond Isaksen

LOs sommerpatrulje: Nå er informasjonstjenesten åpnet

Er du usikker på hva som skal stå i jobbkontrakten din? Lurer du på når du har krav på overtid? Nå er informasjonstjenesten til LOs sommerpatrulje åpnet. Vi er klare til å svare på dine store eller små spørsmål.

Sommerpatruljen

I 38 år har LOs sommerpatrulje hjulpet ungdommer i sommerjobb. LOs sommerpatulje informerer om hva du har rett på som arbeidstaker og om hvorfor det lønner seg å være medlem i et LO-forbund. I en sommerjobb kan du møte på små eller store problemer, du kan ha spørsmål om hva som er rett eller galt eller du kan trenge veiledning. LOs sommerpatrulje er her for deg!

Informasjonstjenesten er åpen

Har du spørsmål om sommerjobben? Ring 416 16 666. Du kan også ta kontakt på Facebook, Instagram eller på e-post: sommerpatruljen@lo.no.

LOs sommerpatrulje ut på veien også i sommer

I ukene 26, 27 og 28 reiser unge i LO rundt i landet og besøker ungdom i sommerjobb.

– Det er en viktig jobb vi gjør, sier ungdomsrådgiver i LO og sommerpatruljesjef, Sindre Hornnes.

– De siste årene har vi sett en økning i antall brudd på arbeidsmiljøloven, og det er særlig de yngste arbeidstakerne som opplever flest brudd. Unge må få et trygt møte med arbeidslivet, og det skal vi bidra til.

Vil du bli med på årets sommerpatrulje?

Arbeidskontrakter, opplæring, vaktlister og overtidsbetalt

Sommerpatruljesjefen gleder seg til årets patrulje:

– I år kommer sommerpatruljen til å ha hovedfokus på at arbeidskontrakter er på plass. Og så kommer vi til å følge ekstra med på om folk får tilstrekkelig opplæring, vaktlister og overtidsbetalt, siden dette er områder med en økning i brudd over tid. Utover dette kommer vi til å sjekke at de som jobber i bransjene med lovpålagt minstelønn, får den lønna de har krav på i henhold til lovverket.

For presse

Journalister som har spørsmål om LOs sommerpatrulje bes kontakte LOs ungdomsrådgiver Sindre Hornnes, på e-post sindre.hornnes@lo.no eller på telefon 95 96 00 60.

Kontakt