Lokal medlemsdebatt på 1-2-3

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO-logo som henger utenfor Golkets Hus i Oslo
LOs medlemmer skal bli lyttet til. Vi vil ha flertall i kommunene som støtter fagbevegelsens saker.

Lokal medlemsdebatt på 1-2-3

Lokalvalget i 2023 blir viktig for å videreutvikle gode velferdsordninger for kommunene og gode arbeidsvilkår for de ansatte. 

Medlemsdebatt

LO har nærmere en million medlemmer og over 60 000 tillitsvalgte. Det er LOs medlemmer og tillitsvalgte som vet hvor skoen trykker i velferds-Norge.

LOs medlemmer skal bli lyttet til. Vi vil ha flertall i kommunene som støtter fagbevegelsens saker.

LO-medlemmene skal si sin mening

Lokalvalget i 2023 blir viktig for å videreutvikle gode velferdsordninger for kommunene og gode arbeidsgivere for ansatte.

I forkant av lokalvalget vil LO og forbundene spørre medlemmene om hvilke saker de syntes er viktigst i kommuner og regioner for arbeid og velferd.

Sammen med forbundene og LO Media vil vi sende ut epost til alle LOs medlemmer og invitere til å delta i debatten. Regioner og lokalorganisasjoner kan bidra til å markedsføre debatten ved portaksjoner, oppslag i kantina og på møter, kurs og konferanser.

LO-medlemmene skal få anledning til å si sin mening om velferds-Norge i god tid før valget!

Debatten oppsummeres lokalt

I midten av februar vil dere få svar på hvilke lokalpolitiske saker LO-medlemmene mener er viktigst i deres kommune(r). Debatten bør oppsummeres på årsmøtet i lokalorganisasjonen.

Dere vil få oversikt over:

  • Hvor mange medlemmer som har deltatt i de ulike kommunene
  • Hvilke arbeidslivssaker og velferdspolitiske som medlemmene syntes er viktigst
  • En oppsummering av fritekstsvar for den enkelte kommune 
     

Vi utfordrer de politiske partiene 

Med bakgrunn i LO-medlemmenes viktigste saker i deres kommuner kan lokalorganisasjoner og regioner stille spørsmål til de politiske partiene lokalt.

Spørsmålene stilles ved at vi presenterer vårt standpunkt og partiene blir spurt om hvorvidt de støtter dette. LO-sentralt vil bistår med spørsmål på saker som er av allmen interesse for hele kommune-Norge, mens lokalorganisasjonene kan følge opp med spørsmål som er særegne for sine kommuner.

På bakgrunn av dette kan lokalorganisasjonene utvikle informasjonsmateriell til stands og på sosiale medier om hvilke partier som støtter LO-medlemmenes saker. LO-sentralt vil bidra med verktøy for å gjøre det enkelt å utforme informasjonsmateriell.

Har du spørsmål kan du kontakte ditt regionskontor.

Her finner mer informasjon om debatten på denne siden: