Nødvendig satsing på sykehus

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av en hjelpepleier.
Foto: Trond Isaksen.

Nødvendig satsing på sykehus

Regjeringen bevilger to milliarder ekstra for å styrke sykehusøkonomien. – Det er veldig gode nyheter for en presset helsetjeneste, sier LOs nestleder Sissel Skoghaug.

Økonomi og samfunn

Som et tiltak for å styrke sykehusøkonomien og redusere ventetidene, bevilger regjeringen til sammen to milliarder kroner til helsevesenet gjennom revidert nasjonalbudsjett.

Les også: Ansvarlig budsjett med riktig retning

Avhjelper situasjonen i sykehusene

– Det er veldig gode nyheter for helsetjenesten. Det er en betydelig styrking i et revidert budsjett. Jeg har reist mye rundt i landet og besøkt sykehus og vet hvor presset situasjonen er mange steder. Dette er et godt bidrag til å avhjelpe situasjonen, sier LOs nestleder Sissel Skoghaug.

Det gis blant annet 400 millioner kroner for å redusere ventetidene, det bevilges 615 millioner for å legge til rette for at sykehusene kan nå oppdrag og krav, og bevilges 535 millioner for å følge opp Nasjonal helse- og samhandlingsplan

– Man gjør noe konkret for å stoppe fristbrudd og gi bedre helsetjenester for folk over hele landet. Man gir sykehusene en mulighet til å ta tilbake kontroll og reversere en negativ utvikling. Det er særlig gledelig at man gir 250 millioner ekstra til en presset spesialisthelstjeneste i Nord-Norge, legger hun til.

LO er også tilfreds med at kommunesektoren styrkes i året som kommer. Det er viktig for å gi innbyggerne gode tilbud til skole, barnehager og eldreomsorg. Det gir også rom for økte investeringer og dermed også flere arbeidsplasser i byggenæringen over hele landet.

Les også: Forsvarlig oljepengebruk