Kultur

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

TemaKultur

Bilde av en dame på en scene som synger
Foto: Pierluca Taranta/LO

Kultur

LOs kulturpolitikk favner bredt. Vi vil ivareta arbeidsvilkårene til våre medlemmer: Utøvende kunstnere, dramatikere, forfattere, kulturarbeidere i kommunal og statlig sektor og alle som står bak en scene eller et kamera, eller som på annen måte bidrar til et levende kulturliv over hele landet.

LO Kultur ble etablert i 2017 som et kompetanse- og samarbeidsorgan som skal bidra til å koordinere forbundenes kulturpolitiske arbeid, og bidra til at forbundene er et synlig, relevant og tydelig alternativ for alle yrkesgrupper innen kunst, kultur og kreative næringer. LO Kultur skal samle og styrke forbund som organiserer de som arbeider innenfor disse sektorene. Utvalget skal være et rådgivende organ for Sekretariatet.

LOs kulturpolitikk:

  • LO mener at det for et samfunn som vektlegger demokrati, fellesskap, ytringsfrihet og utvikling også er nødvendig å støtte oppom kulturen. Vi trenger kultur som utfordrer, forener og får oss til å strekke oss – både som individer og i fellesskap. Samtidig er kulturens egenverdi udiskutabel. Kultur gir glede og mening, underholdning og innsikt. Vi trenger den i hverdagen, vi trenger den til fest og vi trenger den i krise.

Kontakt

Nyheter om kultur